Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Laat jouw dakpannen impregneren

Het impregneren van dakpannen. Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat betekent het nu echt? En wat kan het betekenen voor jouw huis? Simpel gezegd maak je jouw dakpannen waterdicht wanneer je ervoor kiest ze te laten impregneren. Hoe en wat de voordelen zijn lees je hier.

Je dak laten impregneren

Waarom?

Het dak van je huis krijgt nogal wat te verduren. Zon, regen, vrieskou, vuil en meer kunnen invloed uitoefenen op je dakpannen en zelfs leiden tot schade. Het is dus verstandig om je dak te beschermen tegen deze invloeden door het te impregneren. Het laten impregneren van je dakpannen heeft meerdere voordelen. Een waterdichte laag over je dak zorgt er namelijk voor dat:

  • Je dakpannen minder snel vochtig worden;
  • De kans op vorstschade en afschilferen aanzienlijk wordt verkleind;
  • Verkleuring en vervuiling worden voorkomen;
  • Algen, mos en schimmels minder kans maken;
  • Atmosferische vervuiling minder kans maakt.

Kortom: dankzij de waterdichte laag kunnen vocht en vuil veel minder schade aanrichten aan je dakpannen. Dat betekent natuurlijk ook dat je dakpannen langer meegaan en jouw dak meer bescherming biedt aan de rest van je huis.

Een dak zonder zorgen

Reinigen, coaten, impregneren

Wij raden aan je dakpannen te laten impregneren na het reinigen ervan of wanneer sprake is van weinig vervuiling, bijvoorbeeld bij nieuwe dakpannen. Zijn je dakpannen schoon? Dan is het tijd voor impregneren of een coating.


Je kunt ervoor kiezen om je dak te laten coaten met Dac Hydro Plus. Een dakcoating zorgt ervoor dat het aanzicht van je woning aanzienlijk verbetert, verlengt de levensduur van het dak, stelt vervanging van dakpannen uit en beschermt je dak tegen vervuiling en het weer. Een dak als nieuw, zonder de investering van een compleet nieuw dak dus! Iedere woning met dakpannen is in principe geschikt om te coaten.


Je kunt ook kiezen om je dak waterafstotend te maken met Dak25 impregneermiddel voor dakpannen. Dit kan op alle dakpannen, behalve op geglazuurde dakpannen. Ook door het gebruik van impregneermiddel gaan je dakpannen weer jarenlang mee en blijft je huis beschermd. Het zorgt echter niet voor een andere kleur op de pannen, zoals een coating doet.

Jouw dak laten impregneren door Resco? Neem contact met ons op of vraag hieronder direct een vrijblijvende, gratis offerte aan.

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!