Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Is jouw gevel toe aan renovatie?

Gevelrenovatie: het opknappen of herstellen van je huidige voor- of achtergevel. Het is één van de meest onderschatte renovatieonderdelen bij het onderhoud van huizen. Een oude, slecht onderhouden gevel doet weinig goeds voor de woning wat betreft esthetiek, maar kan ook leiden tot kou- en wateroverlast, instabiliteit en schade. Door je gevel op tijd te laten renoveren of tijdig te onderhouden kun je hoge kosten voorkomen en gaat je gevel weer jaren mee. Wat allemaal komt kijken bij gevelrenovatie lees je hier.

Gevelrenovatie

De voordelen van

Het bijtijds uitvoeren van gevelrenovaties is van groot belang. Een wand die begint te vervallen zal snel slechter worden, wat betekent dat de kosten voor reparatie hoger worden. Gevelrenovatie bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder gevelreiniging, isolatie, voegen reparatie en het impregneren van de gevel. Gevelreiniging wordt bij Resco zonder chemische stoffen gedaan en kan op twee manieren, namelijk stoomcleanen met hoge druk of softstralen met olivine zand. Na het reinigen en uitvoeren van reparaties kan de gevel geïmpregneerd worden, waardoor de gevel weer jaren in top conditie zal blijven.


De voordelen van gevelrenovatie zijn onder andere:

  • Betere bescherming tegen vocht en kou;
  • Regelmatige temperaturen binnenshuis;
  • Hogere huiswaarde;
  • Verbeterde uitstraling van het huis.

Gevelreiniging

Stoomcleanen en softstralen

De eerste optie binnen gevelreiniging is stoomcleanen met hoge druk. We verwijderen onder andere vuil, klimop, graffiti, verf en ander vuil van jouw gevel met (bijna) kokend water en een hoge druk tot 220 bar. Wanneer de gevel sterk vervuild is biedt softstralen met olivine zand de oplossing. Met zandstralen kunnen resultaten behaald worden die met andere methodes niet gerealiseerd kunnen worden, met name bij gele bakstenen. Zand vermengd met water wordt hierbij op de gevels gespoten, met als voordeel dat de woning na afloop er echt weer als nieuw uit ziet. Het plan van aanpak en de beste wijze van gevelreiniging zullen we in overleg met jou kiezen met als doel het beste resultaat voor jouw gevel.

Voegen & Isolatie

Gevelreparatie

Heb jij last van vocht en kou binnenshuis? Door je muren te isoleren zul je vochtproblemen oplossen en blijven de temperaturen binnenshuis regelmatiger; koel in de zomer en warm in de winter. Het isoleren van de muren kan middels spouwmuurisolatie of het plaatsen van een voorzetwand, afhankelijk van de woning en de aanwezigheid van een spouw. Door de muren te isoleren kun je flink besparen op stookkosten, bovendien kun je subsidie aanvragen voor isolatie maatregelen.

Bij Resco kun je ook terecht voor voegwerk, van het herstellen van een paar voegen tot het invoegen van complete gevels. We kunnen hiervoor gebruik maken van drie verschillende soorten voegen, namelijk de geborstelde voeg, platvol gladde voeg en knipvoeg.

Je gevel impregneren

Gevelreiniging is essentieel om vervolgens je gevel optimaal te beschermen door deze te impregneren. Daarom bieden wij impregneren van de gevel enkel aan in combinatie met gevelreiniging en/of revelrenovatie. Het impregneren van je gevel zorgt voor een waterafstotende, beschermende laag om de gevel zonder deze af te sluiten. De ademende werking van het impregneermiddel zorgt ervoor dat aanwezig vocht nog wel uit de gevel kan. Door jouw gevel te laten impregneren kun je nog langer genieten van je gerenoveerde buitenmuur; de muur wordt niet meer aangetast door het weer en vuil. We brengen het impregneermiddel aan volgens de flowcoat methode: we laten het product over de gevel vloeien totdat deze volledig is verzadigd.

Mogen wij je helpen om jouw huis weer te laten stralen? Neem contact met ons op of vraag hieronder direct een vrijblijvende offerte aan!

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

Hoe vaak moet je jouw woning impregneren?

De gemiddelde beschermtijd van ons impregneermiddel is 10 jaar. Na deze jaren is het dus verstandig om de woning opnieuw te reinigen en beschermen.

Hoe lang gaat een voeg mee?

Voegen gaan gemiddeld 20 tot 25 jaar mee, maar het kan ook veel langer duren voordat voegwerk toe is aan vernieuwing. Dit is afhankelijk van weersinvloeden, de kant van de gevel (noord, oost, zuid of west), de initiële staat van het voegwerk en of de gevel geïmpregneerd is. Een versleten voeg kan leiden tot problemen zoals schimmel, vorstschade en lekkage. Denk jij dat jouw voegwerk toe is aan renovatie? Controleer of het voegwerk afbrokkelt wanneer je er met een hard voorwerp langs gaat of maak een afspraak met ons!

Hoe gaan jullie te werk bij het reinigen van mijn woning?

Wil jij jouw gevel of dak laten reinigen? Nadat je bij ons een offerte hebt aangevraagd, gaan wij met jou in gesprek over je wensen en de specificaties. Op die manier kunnen wij adviseren wat de beste methode is voor het reinigen.

Op de dag van de werkzaamheden zullen wij middels softstralen of stoomcleanen jouw gevel of dak weer als nieuw doen lijken. Het is hiervoor belangrijk dat wij beschikking hebben over stroom en een waterkraan met Gardena aansluiting. Het reinigen duurt, afhankelijk van het dak en de woning (rijtjeshuis, twee-onder-één-kap, vrijstaand) 1 à 2 dagen. Aan het eind van de werkdag laten wij het huis netjes achter en wanneer het werk af is, is enkel aan jouw schone woning te zien dat wij langs zijn geweest!

Kan ik erbij zijn wanneer jullie aan het werk zijn?

In de meeste gevallen is dat geen probleem. Sterker nog, dit vinden wij dit juist fijn! Als jij thuis bent kunnen wij snel en gemakkelijk zaken overleggen en bijzonderheden bespreken die wij tegenkomen tijdens het werk. Op die manier is de klus beter en sneller geklaard!