Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Gevel of dak laten impregneren

Heb je al last van vochtproblemen in huis of wil je dit voorkomen? Dan is het een goede oplossing om je gevel of dak te laten impregneren door een specialist. Omdat het impregneren van je huis geen simpele klus is, raden wij aan om het impregneren uit te besteden. Wij vertellen graag wat we voor je kunnen betekenen.

Je gevel of dak laten impregneren

Impregnering uitbesteden

Het impregneren van een dak of gevel is het aanbrengen van een waterafstotende, beschermende laag om je huis. Door jouw gevels of dak te laten impregneren zorg je er dus voor dat het weer en andere invloeden van buitenaf geen impact meer hebben op je woning. Dankzij de ademende werking van het impregneermiddel dat we bij Resco gebruiken wordt de woning beschermd, maar niet afgesloten. Vocht dat reeds aanwezig is kan dus nog wel weg.

Gevels impregneren met Resco

Ventosil-TK8

Op gevelimpregnering die door ons wordt aangebracht bieden wij 10 jaar garantie. Deze garantie wordt gegeven op de werking en verwerking van het product Ventosil-TK8, wat op vrijwel alle gevels toegepast kan worden. Onze gevelimpregnering brengen wij aan volgens de flowcoat methode. Dat betekent dat we het product over de gevel laten vloeien tot deze volledig is verzadigd. Hierbij halen we het maximaal haalbare resultaat uit het impregneerproduct. Hoe het aanbrengen van het impregneermiddel gaat zie je in de video hieronder.


Bij het impregneren wordt ongeveer 1 liter impregneermiddel per vierkante meter gebruikt. Wij zullen gevels enkel impregneren nadat deze gereinigd en/of gerenoveerd is. Deze voorwaarde stellen wij om tot een resultaat te komen waar wij en natuurlijk jij tevreden mee bent. Onze gevelimpregneer Ventosil-TK8 is een kwaliteitsproduct met waterdichte schriftelijke garantie voor een duur van 10 jaar.

Daken impregneren met Resco

Een waterafstotend dak met Ventosil-DAK25

Dakpannen maken we bij Resco waterdicht met Ventosil-DAK25. Dit impregneermiddel is op nagenoeg alle dakpannen toepasbaar. Zo kunnen we keramische dakpannen impregneren, maar ook dakpannen van beton kunnen met Ventosil-Dak25 impregneermiddel waterafstotend gemaakt worden. Enkel het impregneren van geglazuurde dakpannen is niet mogelijk.

Wij raden het impregneren van je dak aan wanneer de dakpannen net gereinigd zijn, wanneer nagenoeg geen vervuiling aanwezig is of wanneer de dakpannen nieuw zijn. Het effect van het impregneren van een dak kunnen we het best met een foto duidelijk maken. Hieronder zie je dat het bovenste deel al geïmpregneerd is en wat een regenbui dan met het dak doet.

Impregneren met Resco

Samen beschermen we jouw huis

Is jouw woning toe aan een extra laag bescherming dit jaar? Bij Resco helpen we graag je huis te impregneren, of het nu je gevel of je dak betreft. Samen helpen we je huis weer jarenlang zonder (vocht)schade en vuil door te gaan. Neem direct contact met ons op of vraag onderaan de pagina een gratis en vrijblijvende offerte aan.


Het impregneren van dakpannen ofwel waterdicht maken van dakpannen heeft vele voordelen:

  • Dakpannen worden minder snel vochtig;
  • Impregneren voorkomt vorstschade en afschilferen;
  • Het voorkomt verkleuring en vervuiling;
  • Je dak krijgt minder snel last van algen groei, mos groei en schimmels;
  • Het voorkomt atmosferische vervuiling;
  • Kortom; je dakpannen gaan langer mee!
Wij beantwoorden jouw vragen graag

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je jouw woning impregneren?

De gemiddelde beschermtijd van ons impregneermiddel is 10 jaar. Na deze jaren is het dus verstandig om de woning opnieuw te reinigen en beschermen.

Hoe lang moet een muur drogen na het impregneren?

Het is altijd belangrijk dat een muur pas geïmpregneerd wordt wanneer deze volledig droog is. Vaak wordt dit na een aantal droge dagen gedaan. Zit het impregneermiddel eenmaal op de muren, dan is de droogtijd gemiddeld 24 uur met Ventosil TK-8.

Wat doet impregneermiddel precies?

Impregneermiddel zorgt voor een onzichtbaar laagje over het deel van jouw woning in kwestie dat vocht en vuil afstoot. Het beschermt daarmee deze muur of het dak tegen (water)schade. Hoewel de woning hierna nog wel kan vervuilen, is het reinigen na het impregneren aanzienlijk gemakkelijker.

Hoe beschermen jullie mijn ramen en stoep?

Tijdens het impregneren of coaten van (delen van) jouw woning kan het impregneermiddel druppelen. Daarom beschermen wij de stoep door hier hardboard platen langs te leggen die de druppels opvangen. Ook over de ramen plaatsen wij hardboard platen, zodat de druppels niet op jouw ramen terecht komen.

Kan ik erbij zijn wanneer jullie aan het werk zijn?

In de meeste gevallen is dat geen probleem. Sterker nog, dit vinden wij dit juist fijn! Als jij thuis bent kunnen wij snel en gemakkelijk zaken overleggen en bijzonderheden bespreken die wij tegenkomen tijdens het werk. Op die manier is de klus beter en sneller geklaard!

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!