Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Gevels en daken laten reinigen

Het reinigen van gevels en daken is een zeer complexe uitdaging. Wij hebben een team met jarenlange ervaring dat alle kneepjes van het vak kent. Elke steensoort, dakpan en elke gevel is weer anders. Wij zetten twee verschillende reinigingsmethodes in, namelijk stoomcleanen en softstralen. Dankzij onze ervaring kunnen wij je adviseren wat de beste methode is binnen jouw budget voor het uitbesteden van de reiniging van dak en gevel.

Jouw gevel of dak laten reinigen

Voor het reinigen van gevels en daken zetten wij twee verschillende methodes in, afhankelijk van de ondergrond en vervuiling: stoomcleanen met hoge druk of zand/softstralen met olivine zand. Hiermee kunnen wij onder andere vuil, mos, klimop, verf en graffiti van jouw gevel verwijderen. In overleg met jou zullen we een plan van aanpak maken en met jou bespreken welke aanpak tot het beste resultaat voor de gevels of het dak leidt. Zowel bij het stoomcleanen als het zandstralen met olivine zand worden geen chemische stoffen gebruikt.


Reiniging van de woning is de eerste stap bij het opknappen van de woning. Om de woning een langdurig verzorgde uitstraling te geven is het belangrijk om na het reinigen de oppervlakken te impregneren.

Stoomcleanen

Hoge druk

Zwarte aanslag of ander vuil op je gevel of dak is erg vervelend. Het doet afbreuk aan je uitstraling van je woning en kan op de lange termijn blijvende schade veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om van deze vervuiling af te komen; stoomcleanen is hier één van.


Bij deze methode reinigen we onder hoge druk tot 220 bar en met (bijna) kokend water. Alle bacteriën worden zo gedood, het water verwijdert het vuil en dankzij de hoge druk spoelt het vuil direct weg.Op die manier kunnen wij onder andere vuil, mos, klimop, verf en graffiti van verwijderen. Anders dan bij vele andere reinigingsmethoden worden bij stoomcleanen geen chemische stoffen gebruikt en is dus sprake van een milieuvriendelijke manier om je gevels en dak te laten stralen.


Door je gevels en daken eens in de paar jaar te reinigen kunnen we schade aan de woning voorkomen. Jouw buitenmuren ook een opknapbeurt geven?

Softstralen

Zandstralen

Wanneer een huis erg vervuild is, is reinigen d.m.v. softstralen met olivinezand de beste oplossing. Bij zandstralen van gevelstenen wordt zand gemengd met water onder lage druk op de gevels gespoten. Doordat gebruik wordt gemaakt van een lage druk is deze methode ook op zachte ondergronden toepasbaar. Deze wijze van reiniging is zeer effectief en brengt een woning weer terug tot nieuwstaat, een matige schoonmaakbeurt is hiermee geen optie. Softstralen is een erg populaire reinigingstechniek, met name wanneer de woning vervuild wordt door roet.

De belangrijkste voordelen van softstralen zijn:

  • Daar waar andere methodes niet voldoende resultaat behalen is dit met softstralen wel mogelijk, zeker bij gele bakstenen.
  • Door deze wijze van reinigen ziet jouw woning er weer echt als nieuw uit.

Ook (een deel van) jouw woning laten softstralen?

Wij beantwoorden graag jouw vragen

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet mijn gevel gereinigd worden?

Hoevaak jouw gevel gereinigd moet worden hangt af van de omgeving van je woning. Aan hoeveel weerstand wordt jouw gevel blootgesteld? Een woning naast een drukke weg zal bijvoorbeeld meer last hebben van zwarte aanslag dan een woning tussen de weilanden. Ook is het van belang of je gevel geïmpregneerd is. Een goede impregneerlaag beschermt je gevel 10 jaar lang, wat betekent dat vuil minder kans heeft en gemakkelijker verwijderd kan worden. Een exacte frequentie kunnen wij dus niet geven. Wel moet een gevel altijd gereinigd worden bij een renovatie en voor het impregneren.

Kan ik erbij zijn wanneer jullie aan het werk zijn?

In de meeste gevallen is dat geen probleem. Sterker nog, dit vinden wij dit juist fijn! Als jij thuis bent kunnen wij snel en gemakkelijk zaken overleggen en bijzonderheden bespreken die wij tegenkomen tijdens het werk. Op die manier is de klus beter en sneller geklaard!

Komt er veel zand en stof vrij?

Ja, bij reinigen komt zand en stof vrij. Om te voorkomen dat jij of je buren hier veel overlast aan ondervinden, proberen wij altijd om aan het einde van de werkdag alles zo schoon mogelijk achter te laten. Bovendien zorgen wij ervoor dat, als het reinigen klaar is, je alleen nog aan de schone gevel kunt zien dat wij langs zijn geweest!

Hebben jullie iets nodig van mij als bewoner?

Wij nemen tijdens een klus vanzelfsprekend ons eigen gereedschap mee. Wel is het voor ons belangrijk om beschikking te hebben over stroom en een waterkraan met Gardena aansluiting. Wanneer dit aanwezig is kunnen wij ons werk succesvol uitvoeren.

Is het reinigen van mijn woning de investering waard?

Ja, het reinigen van de woning is zeker de investering waard. Reiniging is de basis voor een goed onderhouden en beschermde woning. Door vuil op tijd te verwijderen blijft de schade aan jouw woning beperkt. Bovendien kan een woning pas gerenoveerd en beschermd worden middels impregneren nadat deze gereinigd is. Kortom: dankzij het reinigen van jouw woning gaat deze een stuk langer mee.

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!