Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Waarom wil je je kruipruimte isoleren?

Een slecht geïsoleerde kruipruimte kan voor verschillende problemen zorgen, van koude vloeren tot vochtschade en hoge energierekeningen. Door te kiezen voor vloerisolatie of bodemisolatie kun je besparen op je energierekening, snel je investering terugverdienen, genieten van meer wooncomfort en stijgt je woningwaarde. Dankzij subsidies is het isoleren van je kruipruimte zeer betaalbaar. Meer over de verschillende isolatievormen voor je kruipruimte lees je hier.

Kruipruimte isoleren

Hoe, wat en waarom

De kruipruimte, ook wel kruipkelder genoemd, is de ruimte tussen de bodem en de onderkant van de beganegrond van je woning. Gemiddeld is de kruipruimte 70 tot 80 cm hoog, vandaar de term kruipruimte. De kruipruimte heeft een beschermende functie: het vormt een natuurlijke barrière tussen de vochtige grond en de vloer van je woning. Met verschillende ventilatieopeningen wordt condensatie zo veel mogelijk voorkomen. Bovendien dient de kruipruimte verberg plek voor noodzakelijke leidingen voor o.a. gas, water en elektriciteit.


Het isoleren van de kruipruimte van je woning kan gemiddeld een besparing op je energiefactuur opleveren van 10 tot 15% procent. Bovendien blijft je vloer warmer en ontsnapt de warmte in je huis minder gemakkelijk. De moeite waard dus! Wanneer je je kruipruimte wilt isoleren heb je twee opties: vloerisolatie en bodemisolatie.

Pur-schuim voor

Kruipruimte isolatie

Wanneer de kruipruimte voldoende toegankelijk is en er dus werkelijk ingekropen en gemanouvreerd kan worden, kan de woning geïsoleerd worden door pur-schuim onder de vloer te spuiten. Het voordeel hiervan is dat de vloer zelf geïsoleerd is, er is dus geen direct contact meer tussen de vloer en de koude en vochtige lucht in de kruipruimte. Het pur is relatief gemakkelijk en snel aan te brengen. Pur-schuim wordt door de chemische reactie van Polyol en Isocyanaat.


Deze stoffen zorgen samen voor de voordelen van pur schuim als isolatiemateriaal; naadloze en luchtdichte isolatie, geen optrekkende kou en minimaal 15% energiebesparing. De primaire taak van deze polyurethaan schuimen is het tegengaan van warmteverliezen, maar ook voor het voorkomen of verhelpen van vochtproblemen zijn ze zeer effectief.

Bodemisolatie met HR++ parels

Bij natte kruipruimtes

Een vochtige kruipruimte, in veel woningen in Nederland is er sprake van. In een aantal kruipruimtes staat zelfs het hele jaar door water. Niet ideaal wanneer je de kruipruimte moet betreden, maar het is ook ongezond en geeft overlast. Door bodemisolatie toe te passen in je kruipruimte kun je vocht- en schimmelproblemen voorkomen, heb je geen last van die vieze, muffe lucht en voorkom je schade en overlast.Het isoleren van de kruipruimte door middel van bodemisolatie wordt door ons aangeraden wanneer het isoleren van boven- of onderkant van de vloer geen optie is bij jouw woning. Bij bodemisolatie wordt een laag van minimaal 20 cm aan HR++ parels aangebracht op de bodem van je kruipruimte. Daardoor kun je energie besparen en los je vochtproblemen op in huis. Dat zorgt voor een beter en gezonder leefklimaat, lagere stookkosten, een langere levensduur van je huis en is een investering in het milieu. Isoleer de bodem van je kruipruimte en maak een einde aan vocht, schimmel en/of houtrot in je huis!

Gratis jouw offerte aanvragen.

Binnen 24 uur reactie.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!