Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Laat je lelijke buitenmuur opknappen

De buitenmuren van je huis worden aan weer en wind blootgesteld: zon, hagel, wind, sneeuw, planten... je buitenmuren hebben aardig wat te verduren en daar worden ze niet mooier van. Of je nu net een huis hebt gekocht, reparatie werk moet doen of het simpelweg tijd is voor een frisse gevel: wij staan klaar voor het opknappen van je lelijke buitenmuur!

Laat jouw lelijke buitenmuur opknappen

Reinigen, impregneren en voegen

De gevel van je huis kan gezien worden als je visitekaartje. Ziet de buitenmuur er verwaarloosd, verweerd of vuil uit, dan schendt dat het aanzicht van je huis. Daar komt bij dat een verwaarloosde buitenmuur verschillende mankementen kan hebben. Gelukkig kan een lelijke buitenmuur opgeknapt worden middels reiniging, impregneren of het bijwerken van de voegen.

De voordelen op een rij:

  • De waarde van je woning wordt hoger;
  • Je gevel ziet er weer uitnodigend en fris uit;
  • Een schone muur kan geïmpregneerd worden;
  • Het vuil kan geen schade meer aanbrengen.

Hoge druk of softstralen

Jouw lelijke buitenmuren laten reinigen

Het reinigen van je buitenmuren zal een groot effect hebben op het aanzicht van je muren. Vuil, mos, klimop, verf en graffiti worden van de muren verwijderd voor een fris uiterlijk. Bij Resco reinigen we gevels op twee verschillende manieren, namelijk door stoom cleaning of door de muren te zandstralen.


Bij stoom cleanen wordt de gevel gereinigd door met onder hoge druk (220 bar) bijna kokend water op de muur te spuiten. Bij softstralen/zandstralen wordt water vermengd met Olivinezand en op de muren gespoten, waardoor de muren tot nieuwstaat gereinigd kunnen worden. Wat de aanpak is die tot het beste resultaat voor jouw buitenmuren leidt besluiten we in overleg met jou.

Voegwerk

Lelijke buitenmuren laten opknappen

Met voegwerk wordt de ruimte tussen bakstenen opgevuld. Dit kan na het metselen gebeuren, maar ook gedaan worden om de buitenmuren op te knappen. Wij doen drie verschillende soorten voegen, namelijk de geborstelde voeg, platvol gladde voeg en de knipvoeg. Elke soort heeft haar eigen voordelen en geeft een ander effect.

Je buitenmuren laten impregneren

Na het reinigen van jouw buitenmuren wil je ze natuurlijk in stralende staat houden. Daarom is het belangrijk om de muren te laten impregneren. Dit zorgt voor een ademende, waterafstotende laag om de buitenmuren, waardoor water en vuil geen vat meer krijgen op je gevel.


Onze gevelimpregnering met Venstosil-TK8 wordt aangebracht door ons via de flowcoat methode: we laten het middel over de gevel vloeien totdat deze volledig verzadigd is. Omdat we enkel resultaat willen bieden waar jij en wij tevreden mee kunnen zijn, wordt impregneren van de buitenmuren alleen aangeboden in combinatie met reiniging of renovatie. Ook jouw huis nog jarenlang laten stralen? Vraag hieronder een vrijblijvende en gratis offerte aan, dan kijken wij wat we voor jou kunnen betekenen!

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

Wij beantwoorden je vragen graag

Veelgestelde vragen

Hoe isoleer ik een oud huis?

Dat hangt ervanaf hoe oud het huis is. Een goede manier om je huis efficiënt te isoleren is middels spouwmuurisolatie. Huizen die voor 1920 zijn gebouwd beschikken echter niet over een spouw, dus in dit geval is het verstandig om naar andere mogelijkheden te kijken. Wij denken hierover graag met je mee!

Waarom moet ik mijn voegwerk herstellen?

Het is belangrijk om je voegwerk te herstellen om twee redenen. Ten eerste is goed voegwerk van belang om dat jouw voegen je woning beschermen tegen weersinvloeden. Goede voegen houden water tegen en zorgen daarmee voor een aanzienlijk kleinere kans op vorstschade, schimmel en andere problemen. Ten tweede bestaat er een esthetisch aspect. Een mooi gevoegde gevel ziet er immers een stuk beter en verzorgder uit dan een gevel met slecht of gebarsten voegwerk.

Hoelang duurt het reinigen van mijn gevels?

Hoe lang wij bezig zijn met het reinigen van jouw gevels is afhankelijk van het soort huis. Gemiddeld gesproken kun je bij een rijtjeshuis en een twee-onder-één-kap woning uitgaan van 1 werkdag, terwijl een vrijstaande woning al gauw twee werkdagen vraagt.