Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Buitenmuur laten schoonmaken

Het reinigen van je buitenmuren is een zeer complexe uitdaging. Elke steensoort en gevel is weer anders. Welke methode past het beste bij jouw muur, hoe hardnekkig is de vervuiling en hoe ga je te werk bij obstakels? Ons team kent alle kneepjes van het vak en laat jouw buitenmuren weer stralen. Dankzij onze ervaring kunnen wij je adviseren over de beste manier om jouw buitenmuren schoon te laten maken.

Jouw buitenmuren van top tot teen schoon laten maken

Schone buitenmuren zijn niet alleen een plezier voor het oog, door de buitenmuren van je woning te reinigen verhoog je de waarde van je woning en, door je gevel schoon te houden, verleng je de levensduur van je woning. Vuil en aanslag kunnen de muren namelijk aantasten en schadelijke gevolgen hebben. Zo zal een muur met veel aanslag eerder vocht vast houden, wat zorgt voor een prettige omgeving voor schadelijke organismen. Binnen de woning kun je hierdoor last krijgen van vochtplekken en in de winter kan, bij vorst, vorstschade ontstaan. Door je buitenmuren schoon te laten maken en schoon te houden kun je schade voorkomen en ziet je woning er bovendien weer fris en uitnodigend uit!

De voordelen van een schone buitenmuur:

  • De uitstraling van je woning verbetert aanzienlijk;
  • De aanslag kan je woning niet meer beschadigen;
  • Je muur is klaar om geïmpregneerd te worden.

Vervuiling op de buitenmuren

Van kwaad tot erger

Bij Resco hebben we twee verschillende methoden om buitenmuren te reinigen: stoomcleanen met hoge druk en zand/softstralen. Zowel bij stoomcleanen als bij zandstralen worden geen chemische stoffen gebruikt. De beste methode voor jouw buitenmuren en het gewenste resultaat wordt in overleg met jou gekozen. Heb jij last van de volgende vervuiling op jouw buitenmuren, wij lossen het op!

  • Algen: herkenbaar aan de groene waas;
  • Mos: vaak in de voegen van je woning;
  • Witte aanslag: schadelijk voor het metselwerk;
  • Grijze en zwarte aanslag: stof- en roetdeeltjes komen door regen op je muur;
  • Graffiti: hardnekkige vervuiling.

Jouw buitenmuren laten reinigen

Softstralen of stoomcleanen?

Stoomcleanen met hoge druk

Buitenmuren reinigen onder hoge druk (tot 220 bar) met kokend water en zónder chemische stoffen; dat is stoomcleanen. Met stoomcleanen kunnen vele soorten vervuiling verwijderd worden van je buitenmuren, waaronder aanslag.


Softstralen met Olivinezand

Zijn jouw buitenmuren sterk vervuild? Reinigen met Olivinezand is de beste oplossing. Bij zandstralen wordt zand, vermengd met water, op de gevel gespoten. De muren worden op deze manier gereinigd tot nieuwstaat, meer dan bij stoomcleanen dus.

Bescherm je schone buitenmuren

Schoon, en nu?

Na het reinigen van de buitenmuren van je woning is het natuurlijk het doel om deze zo lang mogelijk schoon te houden. Een goede stap om na het reinigen te zetten is dan ook het impregneren van de muren. Hierbij wordt de muur behandeld met een waterafstotend, lucht doorlatend middel, waardoor vocht en vuil aanzienlijk minder kans hebben om de woning aan te tasten. De woning gaat dus langere tijd in goede conditie mee! Op die manier heb je meer waar voor je geld dan wanneer je ervoor kiest je muren enkel te reinigen. Meer over het impregneren van gevels vind je onder het kopje impregneren.

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!