Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Dak isolatie: dit doet het voor jouw huis

Een slecht geïsoleerd dak is één van de grootste energieverspillers in huis. Warmte stijgt op, dus door je dak goed te isoleren kun je jaarlijks honderden euro's besparen aan stookkosten en tegelijkertijd comfortabeler leven. Hoewel meer dan 80 procent van de woningen al een geïsoleerd dak heeft, zijn de meeste van deze daken matig of slecht geïsoleerd. Geldt dit ook voor jouw huis? Lees hier meer over dak isolatie.

Waarom is dak isolatie een goed idee?

Gemiddeld gaat 25 tot 30 procent van de warmte in huis verloren via het dak. Door het aanbrengen van dak isolatie op een plat of schuin dak houd je de warmte in huis, geniet je van een aangename woning en bespaar je aanzienlijk op je energierekening. Voor het aanbrengen van dak isolatie betaal je één keer, maar de besparing zie je elk jaar terug op je energierekening. Bovendien verhoogt dak isolatie de waarde van je huis.

Weet jij niet of jouw dak geïsoleerd is? Kijk naar het bouwjaar! Een huis gebouwd voor 1975 heeft vaak geen tot matige isolatie, een huis gebouwd tussen 1975 en 1992 heeft vaak een matige isolatie en een huis gebouwd na 1992 geniet vaak van een goede isolatie. Deze relatief nieuwe huizen hoeven wat betreft dak isolatie over het algemeen dus niet verbeterd te worden.

Subsidie en werkwijze

Dak isolatie voor jouw huis

Dak isolatie valt net als spouwmuurisolatie, gevelisolatie, deurisolatie en meer isolerende maatregelen onder de ISDE regeling. Dat betekent dat, wanneer jij jouw woning isoleert, je subsidie aan kunt vragen. Samen met de besparingen op de energierekening en de waardestijging van je huis maakt dit dak isolatie een interessante investering in je huis!


Het isoleren van een dak kan op verschillende wijzen gebeuren, onder andere door pur-schuim te spuiten. Dit zorgt voor een naadloze en luchtdichte isolatielaag. Ook jouw dak laten isoleren bij Resco? Ons isolatieteam gaat voor je aan de slag! De schil van jouw woning, sinds 1984 onze zorg.

Dak isolatie

De voordelen op een rij

  • Meer wooncomfort. De temperatuur in huis is aangenamer en regelmatig. Dat betekent dat het in de winter warm blijft maar in de zomer juist koel.
  • Lagere energierekening. Dankzij een goede dak isolatie bespaar je flink op de energiefactuur. Minder warmte verdwijnt, dus je hoeft minder te stoken.
  • Minder milieubelasting. Dankzij het feit dat minder warmte verdwijnt en je minder hoeft te stoken, belast je met dak isolatie het milieu minder.
  • Minder geluidsoverlast. Dak isolatie draagt sterk bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buiten, onder andere van verkeer.
  • Waardestijging van uw woning. Goede dak isolatie zorgt ervoor dat je huis meer waard wordt, kopers kijken immers naar een lage energierekening, en een beter energielabel.
  • Geen schimmels en ongedierte meer. Het verbeterde leefklimaat zorgt ervoor dat schimmels en ander ongedierte weinig kans krijgt.
Gratis jouw offerte aanvragen.

Binnen 24 uur reactie.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!