Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Dakisolatie uitbesteden

Een slecht geïsoleerd dak is één van de grootste energieverspillers in huis. Warmte stijgt op, dus door je dak goed te isoleren kun je jaarlijks honderden euro's besparen aan stookkosten en tegelijkertijd comfortabeler leven. Hoewel meer dan 80 procent van de woningen al een geïsoleerd dak heeft, zijn de meeste van deze daken matig of slecht geïsoleerd. Geldt dit ook voor jouw huis? Lees hier meer over het uitbesteden van dakisolatie.

Waarom is dakisolatie een goed idee?

Laat je dak isoleren

Gemiddeld gaat 25 tot 30 procent van de warmte in huis verloren via het dak. Door het aanbrengen van dakisolatie op een plat of schuin dak houd je de warmte in huis, geniet je van een aangename woning en bespaar je aanzienlijk op je energierekening. Voor het aanbrengen van dakisolatie betaal je één keer, maar de besparing zie je elk jaar terug op je energierekening. Bovendien verhoogt dakisolatie de waarde van je huis.

Weet jij niet of jouw dak geïsoleerd is? Kijk naar het bouwjaar! Een huis gebouwd voor 1975 heeft vaak geen tot matige isolatie, een huis gebouwd tussen 1975 en 1992 heeft vaak een matige isolatie en een huis gebouwd na 1992 geniet vaak van een goede isolatie. Deze relatief nieuwe huizen hoeven wat betreft dak isolatie over het algemeen dus niet verbeterd te worden.

Dakisolatie voor jouw huis uitbesteden

Subsidie en werkwijze

Dakisolatie valt net als spouwmuurisolatie, gevelisolatie, deurisolatie en meer isolerende maatregelen onder de ISDE regeling. Dat betekent dat, wanneer jij jouw woning isoleert, je subsidie aan kunt vragen. Samen met de besparingen op de energierekening en de waardestijging van je huis maakt dit dakisolatie een interessante investering in je huis!


Het isoleren van een dak kan op verschillende wijzen gebeuren, onder andere door pur-schuim te spuiten. Dit zorgt voor een naadloze en luchtdichte isolatielaag. Ook jouw dak laten isoleren bij Resco? Ons isolatieteam gaat voor je aan de slag! De schil van jouw woning, sinds 1984 onze zorg.

De voordelen op een rij

Dak isolatie
  • Meer wooncomfort. De temperatuur in huis is aangenamer en regelmatig. Dat betekent dat het in de winter warm blijft maar in de zomer juist koel.
  • Lagere energierekening. Dankzij een goede dak isolatie bespaar je flink op de energiefactuur. Minder warmte verdwijnt, dus je hoeft minder te stoken.
  • Minder milieubelasting. Dankzij het feit dat minder warmte verdwijnt en je minder hoeft te stoken, belast je met dak isolatie het milieu minder.
  • Minder geluidsoverlast. Dak isolatie draagt sterk bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buiten, onder andere van verkeer.
  • Waardestijging van uw woning. Goede dak isolatie zorgt ervoor dat je huis meer waard wordt, kopers kijken immers naar een lage energierekening, en een beter energielabel.
  • Geen schimmels en ongedierte meer. Het verbeterde leefklimaat zorgt ervoor dat schimmels en ander ongedierte weinig kans krijgt.

Jouw dak ook laten isoleren? Bij Resco helpen we je graag om stappen te zetten naar een energie zuinig en comfortabel thuis. Neem direct contact met ons op of vraag hieronder een offerte aan, vrijblijvend én gratis!

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

Wij beantwoorden je vragen graag

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn woning isoleren?

Wanneer je ervoor kiest om jouw woning te isoleren heb je veel verschillende opties. Op deze pagina vertellen wij over de verschillende mogelijkheden en de voordelen ervan.

Kan ik subsidie aanvragen voor het isoleren van mijn woning?

Ja dat kan! Wanneer je voor jouw woning minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert kun je de ISDE regeling aanvragen. Meer hierover vind je op onze pagina over subsidie aanvragen.

Kan ik erbij zijn wanneer jullie aan het werk zijn?

In de meeste gevallen is dat geen probleem. Sterker nog, dit vinden wij dit juist fijn! Als jij thuis bent kunnen wij snel en gemakkelijk zaken overleggen en bijzonderheden bespreken die wij tegenkomen tijdens het werk. Op die manier is de klus beter en sneller geklaard!

Komt er veel zand en stof vrij?

Ja, bij reinigen komt zand en stof vrij. Om te voorkomen dat jij of je buren hier veel overlast aan ondervinden, proberen wij altijd om aan het einde van de werkdag alles zo schoon mogelijk achter te laten. Bovendien zorgen wij ervoor dat, als het reinigen klaar is, je alleen nog aan de schone gevel kunt zien dat wij langs zijn geweest!