Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Kalkzandsteen laten impregneren

25 jaar geleden was kalkzandsteen een veel gekozen steensoort. Een ander woord voor kalkzandsteen is ook wel gebroken kalkzandsteen of gekliste kalkzandsteen. Dit type steen is een erg poreuze en harde soort, waardoor deze steen ook snel zal vervuilen. Deze vervuiling wil je liever zo veel mogelijk voorkomen. En hier komt het laten impregneren van kalkzandsteen om de hoek kijken. Resco heeft al meer dan 35 jaar ervaring met het impregneren van kalkzandsteen.

Wanneer een gevel van kalkzandsteen laten impregneren?

Ruim 35 jaar ervaring

Heb jij in jouw huis al last van vochtproblemen of wil je deze problemen juist voorkomen? Dan is het laten impregneren van jouw gevel de oplossing. Ons ervaren team impregneert jouw kalkzandsteen, waarbij de ramen geheel vrij blijven van impregneermiddel. Dit doen wij door de ramen te beschermen met hardboard.

De voordelen op een rij:

  • De levensduur van je gevel wordt langer;
  • Je gevel blijft langer schoon en mooi;
  • De waarde van je woning stijgt.

Onze aanpak

Wanneer wij kalkzandsteen gaan impregneren is het allereerst van belang dat de kalkzandstenen schoon zijn. Het impregneren van de kalkzandstenen doen wij dan ook enkel in combinatie met reiniging. Wij maken de stenen schoon door met heet water te spuiten tegen de kalkzandstenen. Door de combinatie van warmte en de hoge druk laat de vervuiling los van de stenen.Vervolgens spuiten we de vervuiling van de stenen af.


Wanneer stenen zijn schoongemaakt beginnen we met het impregneren van de kalkzandstenen. Deze beschermende laag die we aanbrengen moet voorkomen dat de stenen erg smerig worden. Bij het impregneren van de kalkzandstenen gebruiken we de flowcoat methode. Dit houdt in dat we het impregneermiddel over de kalkzandstenen laten vloeien tot deze volledig verzadigt is. We gebruiken hierbij ongeveer 1 liter impregneermiddel per vierkante meter.

Onze impregneermiddelen

Door onze jarenlange ervaring weten wij precies welke impregneermiddelen we moeten gebruiken voor de kalkzandstenen. Voor het impregneren gebruiken wij het merk Ventosil-TK8. Dit type impregneermiddel beschermt de stenen tegen het binnendringen van water en vuil, voor zowel binnen als buiten! De middelen beschermen jouw gevel voor zeker 10 jaar tegen vuil en water!


Ook jouw gevel laten impregneren door Resco? Vraag hieronder een vrijblijvende en gratis offerte aan of neem direct contact met ons op!

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

Wij beantwoorden graag jouw vragen

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je jouw woning impregneren?

De gemiddelde beschermtijd van ons impregneermiddel is 10 jaar. Na deze jaren is het dus verstandig om de woning opnieuw te reinigen en beschermen.

Hoe lang moet een muur drogen na het impregneren?

Het is altijd belangrijk dat een muur pas geïmpregneerd wordt wanneer deze volledig droog is. Vaak wordt dit na een aantal droge dagen gedaan. Zit het impregneermiddel eenmaal op de muren, dan is de droogtijd gemiddeld 24 uur met Ventosil TK-8.

Wat doet impregneermiddel precies?

Impregneermiddel zorgt voor een onzichtbaar laagje over het deel van jouw woning in kwestie dat vocht en vuil afstoot. Het beschermt daarmee deze muur of het dak tegen (water)schade. Hoewel de woning hierna nog wel kan vervuilen, is het reinigen na het impregneren aanzienlijk gemakkelijker.

Hoe beschermen jullie mijn ramen en stoep?

Tijdens het impregneren of coaten van (delen van) jouw woning kan het impregneermiddel druppelen. Daarom beschermen wij de stoep door hier hardboard platen langs te leggen die de druppels opvangen. Ook over de ramen plaatsen wij hardboard platen, zodat de druppels niet op jouw ramen terecht komen.