Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Zwarte aanslag van je gevel verwijderen

Last van zwarte aanslag op je gevel? Zonde natuurlijk, dat tast het aanzicht aan van je huis. Maar hoe kom je daar vanaf? Met gevelreiniging is zwarte aanslag, net als veel andere aanslag en vuil, goed te verwijderen van de muren van je huis. Hier lees je meer over hoe wij jouw gevel kunnen reinigen.

Wat is de zwarte aanslag op mijn gevel?

Kleine stof- en roetdeeltjes vermengen zich met neerslag en komen via de atmosfeer op je gevel terecht. Dat leidt tot zwarte aanslag op je gevel. Logisch dus, dat zwarte aanslag vaak voorkomt op delen van het huis die het meest belast worden door water en wind. Denk aan schoorstenen en westgevels.


In eerste instantie zal weinig van deze vervuiling te zien zijn, maar na een aantal jaren zal een zwarte laag ontstaan op de stenen. Dit wordt ook wel 'patina' genoemd en hoewel sommigen dit mooi vinden, wordt het over het algemeen liever niet gezien. Gelukkig kan zwarte aanslag van je gevel verwijderd worden door ons!


De voordelen:

  • De waarde van je woning gaat omhoog;
  • Je voorkomt blijvende schade aan je gevel;
  • De uitstraling van je woning verbetert aanzienlijk;
  • Het schoonmaken van de gevel kan relatief snel.

Zwarte aanslag laten verwijderen van je gevel

Gevelreiniging met Resco

Met gevelreiniging door Resco is zwarte aanslag op je gevel goed te verwijderen. Afhankelijk van de mate van vervuiling en steensoort van je gevel wordt de aanslag verwijderd middels stoomcleanen of zandstralen in hardnekkige gevallen. De manier van gevelreiniging zal met jou overlegd worden, zodat we het beste resultaat kunnen realiseren.


Zo gaan we te werk bij stoomcleanen:

  1. Met de hoge drukspuit wordt (bijna) kokend water tegen de muur gespoten;
  2. De hitte, het water en de druk zorgen ervoor dat de aanslag loslaat;
  3. Wij spoelen de zwarte aanslag weg met een schone muur als resultaat.


Zo gaan we te werk bij zandstralen:

  1. Olivinezand vermengd met water wordt tegen de muur gespoten;
  2. Ook hardnekkig vuil wordt weggestraald door de ruwe korrels en de hoge druk;
  3. De muur is weer terug in nieuwstaat.

De zwarte aanslag op jouw gevel laten verwijderen door ons? Wij helpen je graag. Vraag hieronder een offerte aan, dan kijken wij wat we voor jou kunnen betekenen!

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

Wij beantwoorden je vragen graag

Veelgestelde vragen

Kan ik erbij zijn wanneer jullie aan het werk zijn?

In de meeste gevallen is dat geen probleem. Sterker nog, dit vinden wij dit juist fijn! Als jij thuis bent kunnen wij snel en gemakkelijk zaken overleggen en bijzonderheden bespreken die wij tegenkomen tijdens het werk. Op die manier is de klus beter en sneller geklaard!

Komt er veel zand en stof vrij?

Ja, bij reinigen komt zand en stof vrij. Om te voorkomen dat jij of je buren hier veel overlast aan ondervinden, proberen wij altijd om aan het einde van de werkdag alles zo schoon mogelijk achter te laten. Bovendien zorgen wij ervoor dat, als het reinigen klaar is, je alleen nog aan de schone gevel kunt zien dat wij langs zijn geweest!

Hebben jullie iets nodig van mij als bewoner?

Wij nemen tijdens een klus vanzelfsprekend ons eigen gereedschap mee. Wel is het voor ons belangrijk om beschikking te hebben over stroom en een waterkraan met Gardena aansluiting. Wanneer dit aanwezig is kunnen wij ons werk succesvol uitvoeren.