Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Geen koude voeten meer met vloer- / bodemisolatie

Vloerisolatie en bodemisolatie worden toegepast om kou en vocht te weren uit de leefruimtes. Vaak zie je deze vormen van isolatie toegepast worden in de kruipruimte, maar daar zijn ze niet tot beperkt. Deze vormen van isolatie verhoogt je wooncomfort, voegt waarde toe aan de woning, voorkomt schade en verlaagt je stookkosten. Meer over vloer- en bodemisolatie lees je hier.

Koude voeten behoren tot de verleden tijd

Vloerisolatie

Een niet-geïsoleerde vloer kan al snel zorgen voor discomfort en warmte verlies. Vaak wordt in kruipruimtes daarom gebruik gemaakt van vloerisolatie. Hierbij wordt pur-schuim gespoten, een chemische reactie van Polyol en Isocyanaat. Hier wordt gebruik van gemaakt in zowel nieuwbouw als renovatie en kan in of onder de vloer aangebracht worden. De laag die ontstaat zal met name warmteverlies tegengaan, maar werkt ook tegen vochtproblemen.

  1. De isolatielaag is naadloos en luchtdicht
  2. Geen optrekkende kou meer, wat zorgt voor een beter wooncomfort
  3. Minimaal 15% energiebesparing

Vloerisolatie is niet beperkt tot de kruipruimte, maar kan ook worden toegepast tussen verdiepingen. Zo kan men bij het isoleren van de top van het huis kiezen voor isolatie voor de vloer van de zolder. Dit vermindert loopgeluiden, verbetert de akoestiek van de woning en zorgt ervoor dat warme lucht niet via het dak kan ontsnappen. Is jouw zolder alleen geschikt als opbergruimte en niet als woonruimte? Dan is het isoleren van de vloer een goedkopere en net zo effectieve manier als het isoleren van het dak zelf.

Voorkom vochtschade

Bodemisolatie

Wanneer jij last hebt van vocht in de kruipruimte of vochtschade, dan is bodemisolatie een goede oplossing. Bodemisolatie bestaat uit een laag van minimaal 20 cm aan isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte. Deze HR++ parels helpen je energie te besparen en zijn de perfecte oplossing bij vochtproblemen in huis.


Door jouw kruipruimte te isoleren middels bodemisolatie, zorg je voor een beter en gezonder leefklimaat binnenshuis. Deze vorm van isolatie is dus enkel toe te passen in de kruipruimte en is tevens een goede oplossing wanneer vloerisolatie niet mogelijk is in jouw woning.

Vloer- / bodemisolatie

De voordelen

Door jouw woning te isoleren, onder andere middels vloerisolatie, geniet je van meerdere voordelen. In de eerste plaats zul je meer wooncomfort ervaren door een meer constante temperatuur en zul je de kans op schimmels en ongedierte aanzienlijk verminderen. Bovendien hoef je, doordat er minder warmte verdwijnt, minder te hoeven stoken. Dat betekent een lagere energierekening, minder milieubelasting en natuurlijk een waardestijging van de woning; toekomstige kopers zien ook de waarde in van minder stookkosten.

  • Meer wooncomfort;
  • Lagere energierekening;
  • Minder milieubelasting;
  • Waardestijging van de woning;
  • Geen schimmels en ongedierte meer.
Gratis jouw offerte aanvragen.

Binnen 24 uur reactie.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!