Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Laat jouw vloer of bodem isoleren

Vloerisolatie en bodemisolatie worden toegepast om kou en vocht te weren uit de leefruimtes. Vaak zie je deze vormen van isolatie toegepast worden in de kruipruimte, maar daar zijn ze niet tot beperkt. Deze vormen van isolatie verhoogt je wooncomfort, voegt waarde toe aan de woning, voorkomt schade en verlaagt je stookkosten. Laat dus snel je vloeren en bodem isoleren! Meer over vloer- en bodemisolatie lees je hier.

Laat je vloer isoleren

Koude voeten behoren tot de verleden tijd

Een niet-geïsoleerde vloer kan al snel zorgen voor discomfort en warmte verlies. Vaak wordt in kruipruimtes daarom gebruik gemaakt van vloerisolatie. Hierbij wordt pur-schuim gespoten, een chemische reactie van Polyol en Isocyanaat. Hier wordt gebruik van gemaakt in zowel nieuwbouw als renovatie en kan in of onder de vloer aangebracht worden. De laag die ontstaat zal met name warmteverlies tegengaan, maar werkt ook tegen vochtproblemen.

  1. De isolatielaag is naadloos en luchtdicht
  2. Geen optrekkende kou meer, wat zorgt voor een beter wooncomfort
  3. Minimaal 15% energiebesparing

Vloerisolatie is niet beperkt tot de kruipruimte, maar kan ook worden toegepast tussen verdiepingen. Zo kan men bij het isoleren van de top van het huis kiezen voor isolatie voor de vloer van de zolder. Dit vermindert loopgeluiden, verbetert de akoestiek van de woning en zorgt ervoor dat warme lucht niet via het dak kan ontsnappen. Is jouw zolder alleen geschikt als opbergruimte en niet als woonruimte? Dan is het isoleren van de vloer een goedkopere en net zo effectieve manier als het isoleren van het dak zelf.

Bodemisolatie

Voorkom vochtschade

Wanneer jij last hebt van vocht in de kruipruimte of vochtschade, dan is bodemisolatie een goede oplossing. Bodemisolatie bestaat uit een laag van minimaal 20 cm aan isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte. Deze HR++ parels helpen je energie te besparen en zijn de perfecte oplossing bij vochtproblemen in huis.


Door jouw kruipruimte te laten isoleren middels bodemisolatie, zorg je voor een beter en gezonder leefklimaat binnenshuis. Deze vorm van isolatie is dus enkel toe te passen in de kruipruimte en is tevens een goede oplossing wanneer vloerisolatie niet mogelijk is in jouw woning.

De voordelen

Vloer- / bodemisolatie

Door jouw woning te isoleren, onder andere middels vloerisolatie, geniet je van meerdere voordelen. In de eerste plaats zul je meer wooncomfort ervaren door een meer constante temperatuur en zul je de kans op schimmels en ongedierte aanzienlijk verminderen. Bovendien hoef je, doordat er minder warmte verdwijnt, minder te hoeven stoken. Dat betekent een lagere energierekening, minder milieubelasting en natuurlijk een waardestijging van de woning; toekomstige kopers zien ook de waarde in van minder stookkosten. Ook jouw woning isoleren? Vraag hieronder een offerte aan of neem direct contact met ons op!

  • Meer wooncomfort;
  • Lagere energierekening;
  • Minder milieubelasting;
  • Waardestijging van de woning;
  • Geen schimmels en ongedierte meer.

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

Wij beantwoorden je vragen graag

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn woning isoleren?

Wanneer je ervoor kiest om jouw woning te isoleren heb je veel verschillende opties. Op deze pagina vertellen wij over de verschillende mogelijkheden en de voordelen ervan.

Kan ik achteraf subsidie aanvragen?

Een aanvraag voor subsidie dient binnen 12 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel aangevraagd te worden en dient na 1 juli 2020 uitgevoerd te zijn.

Hoe isoleer ik een oud huis?

Dat hangt ervanaf hoe oud het huis is. Een goede manier om je huis efficiënt te isoleren is middels spouwmuurisolatie. Huizen die voor 1920 zijn gebouwd beschikken echter niet over een spouw, dus in dit geval is het verstandig om naar andere mogelijkheden te kijken. Wij denken hierover graag met je mee!

Kan ik erbij zijn wanneer jullie mijn woning isoleren?

Ja, dat kan zeker en is vaak zelfs gemakkelijker voor ons. Wanneer jij thuis bent kunnen wij namelijk eventuele bijzonderheden die tijdens het werk naar boven komen gemakkelijk bespreken.

De uitzondering hierop is wanneer pur isolatie gebruikt wordt. Hierbij mag je tot twee uur na het isoleren niet in de woning aanwezig zijn.