Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Laat jouw spouwmuur isoleren voor een warm huis

Een woning energieneutraal maken begint met isolatie. Één van de snelste en aantrekkelijkste soorten isolatie voor gebouwen is spouwmuurisolatie. Door je spouw te laten isoleren geniet je van een warmer huis, minder stookkosten en een beter milieu. Een investering in het isoleren van de spouw kent dus meerdere voordelen!

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie uitbesteden

Spouwmuurisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal in de lege ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur van je woning. Vroeger werden huizen gebouwd met volle, stevige muren die koud aanvoelden, later werd de holle spouw geïntroduceerd. De binnen- en buitenmuur van de woning worden sindsdien verankerd door spouwhaken, tussen de muren zit een paar centimeter ruimte. Condens kan nu gemakkelijk weglopen en de binnenmuur blijft altijd droog. Hoewel dit dus zorgt voor een droog huis, isoleert het niet en kan de warmte nog verdwijnen. Het opvullen van de ruimte tussen de muren met isolatie materiaal biedt dan een oplossing: spouwmuurisolatie.

Waarom spouwmuurisolatie?

De voordelen

In de gemiddelde woning ontsnapt elke winter 25% van de warmte door de muren, in de zomer zorgen diezelfde muren voor maximaal 20% warmtewinst. Stilstaande lucht in de ruimte tussen de spouw geleidt warmte niet goed, een niet-geïsoleerde spouw biedt dus weinig bescherming tegen extreme temperatuurvariaties.


Spouwmuurisolatie biedt hier de oplossing. Onze HR++ parels creëren comfort voor jouw huis wanneer ze binnen de spouw worden geplaatst. Ze vormen dan een thermische onderbreking tussen de twee muren, waardoor warmteoverdracht wordt verminderd en je huis beschermd wordt tegen extreme schommelingen in temperaturen. De HR++ parels werken dus op dezelfde manier als de thermosfles die je koffie warm houdt en je water koud.


Naast de comfort die spouwmuurisolatie biedt, zul je een aanzienlijke vermindering zien in stookkosten. Je zult je investering binnen enkele jaren terug kunnen verdienen, sneller dan met andere vormen van isolatie, en een minder grote impact op het milieu hebben door het gas dat je bespaart. Enkel voordelen dus!


Voordelen op een rij:

  • Je energierekening wordt aanzienlijk lager;
  • De temperaturen binnenshuis zijn comfortabeler en constant;
  • De waarde van je woning gaat omhoog;
  • Beter voor het milieu.

Spouwmuurisolatie door Resco

Zo gaan we te werk

Woningen die na 1920 en vóór 1976 gebouwd zijn, hebben in principe een spouw. De meeste van deze woningen hebben echter geen (goede) isolatie. Een investering in spouwmuurisolatie is dan een verstandige stap.


Het isoleren van de spouwmuur is geen arbeidsintensieve klus en vaak is het binnen een dag gebeurd. Om de HR++ parels in de spouw te krijgen worden de muren niet opengebroken. In plaats daarvan worden op meerdere plekken op de muur gaten geboord, waarop het isolatiemateriaal de muur in gespoten kan worden. Dat betekent dat er geen sprake is van breekwerk en het plaatsen van het isolatiemateriaal een relatief snelle klus is. Geen rommel in huis, een warme woning en minder energieverspilling dus! Ontdek wat spouwmuurisolatie kost of vraag direct vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen.

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!