Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Wat zijn de voordelen van wand isolatie voor jou?

Heb jij last van warmteverlies in je woning? Lopen je energiekosten hoog op en liggen de temperaturen in de zomer binnenshuis te hoog? Door jouw wanden te isoleren houd je de temperatuur binnenshuis regelmatig, blijft je woning in de winter warm en geniet je in de zomer binnen van verkoeling. Bovendien blijven je energierekeningen lager en belast je het milieu minder! Lees hier meer over wand isolatie.

Waarom is wand isolatie een goed idee?

Een woning met goed geïsoleerde buitenmuren houdt warmte beter vast, wat zorgt voor een comfortabele leefomgeving en lagere energiekosten. Bij het isoleren van muren is spouwmuurisolatie een voor de hand liggende keuze. Niet elke gevel heeft echter een spouwmuur om te isoleren.


Woningen van voor 1960 beschikken vaak niet over een spouwmuur of over een spouwmuur van basiskwaliteit. Toch je muren isoleren zonder de gevel te schaden? Dan kun je jouw woning isoleren met een voorzetwand en op die manier hoge energieprestaties bereiken!

Subsidie en methoden

Wand isolatie

Wanneer je ervoor kiest om jouw wanden te isoleren, kun je subsidie aanvragen. Net als dakisolatie, spouwmuurisolatie en andere vormen van isolatie valt het namelijk onder de ISDE regeling. Dat maakt het isoleren van je wanden een relatief goedkope investering die je bovendien snel terugverdiend hebt.


Spouwmuurisolatie is een vorm van isolatie met de kortste terugverdientijd. Is dit geen optie voor jouw woning? Een voorzetwand in huis levert dan een flinke besparing op en levert geen schade op aan de gevel. Het maakt de ruimte binnenshuis wel enigszins kleiner.

Wand isolatie

De voordelen op een rij

  • Lagere energierekening: Minder warmte verlies en dus minder stookkosten.
  • Meer wooncomfort: Een regelmatig en comfortabele temperatuur in huis.
  • Minder milieubelasting: Minder stoken betekent minder uitstoot.
  • Minder geluidsoverlast: Ook geluid wordt beter binnen en buiten gehouden.
  • Waardestijging: Je huis wordt meer waard voor kopers en krijgt een beter energielabel.
  • Geen schimmels en ongedierte meer. Het verbeterde leefklimaat zorgt ervoor dat schimmels en ander ongedierte weinig kans krijgt.
Gratis jouw offerte aanvragen.

Binnen 24 uur reactie.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!