Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Je woning laten isoleren

De eerste stap naar een energieneutrale woning is het isoleren ervan. Door je woning goed te laten isoleren wordt er minder energie verbruikt en minder verspild. Pas wanneer de isolatie van je woning op orde is, heeft het nut om te kijken naar maat­regelen als zonne­panelen of een warmte­pomp. Op zoek naar een specialist die het isoleren van jouw woning direct juist aanpakt? Bij Resco helpen we je graag.

Laat je woning isoleren

De voordelen op een rij
  • Bespaar op je energierekening
    Wanneer je huis eenmaal goed geïsoleerd is gaan maandelijkse energielasten gelijk naar beneden. Bijna elk huishouden kan daardoor meer besparen. Bij een slecht geïsoleerde hoekwoning kan dit bijvoorbeeld wel €1.900 per jaar schelen.
  • Snel terugverdiend, winst op lange termijn
    Voor het laten aanbrengen van isolatie betaal je één keer, maar de besparing zie je elk jaar terug op je energierekening. Op lange termijn is woning­isolatie dus een goede investering. Voor spouwmuurisolatie bijvoorbeeld is de winst vergelijkbaar met een rente van 11 procent op je spaar­rekening.
  • Meer wooncomfort
    Ruimtes die koud zijn in de winter en te warm in de zomer. Koude tocht door de woning. Door je woning goed te laten isoleren voorkom je deze ongemakken direct. En met goede vloerisolatie heb je geen koude voeten meer!
  • Hogere woningwaarde
    Een goed geïsoleerd huis heeft een hoog energielabel. Een goed energielabel heeft een direct positief effect op de waarde van een huis. Onderzoek wijst uit dat een hoger energielabel tot een gemiddelde prijsstijging van 2% van de verkoopwaarde zorgt. Een woning met een laag (G-)label brengt soms wel 13% minder op, dan een vergelijkbare woning met een hoog label.
  • Zeer betaalbaar dankzij subsidie
    Huiseigenaren die willen investeren in isolatie kunnen gebruik maken van diverse landelijke en gemeentelijke subsidies. Zo kun je gebruik maken van een verlaagd btw-tarief van 9% op de arbeidskosten. En kun je tot 30% subsidie op isolatiebedrag terugkrijgen wanneer je minimaal 2 isolatie­varianten laat uitvoeren.

Kruipruimte-/vloerisolatie

PUR isolatie

Pur-schuim wordt door de chemische reactie van twee componenten gevormd, het vloeibare component A Polyol en B een isocyanaat. Deze twee componenten bij elkaar 1-op-1 maakt pur-schuim. De voordelen van Pur vloerisolatie:

  1. De isolatielaag is naadloos en luchtdicht
  2. Geen optrekkende kou meer, en een beter wooncomfort
  3. Minimaal 15% energiebesparing

Nestaan spraysystemen voor vloeren worden toegepast in zowel nieuwbouw als renovatie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen isolatie die onder de vloer en isolatie die op de vloer wordt aangebracht. In beide gevallen wordt pas geïsoleerd nadat de constructievloer is gelegd. Hetisolatieteam.nl houd zich bezig met isolatie onder de vloer. De primaire taak van deze polyurethaanschuimen is het tegengaan van warmteverliezen, maar zij worden ook vaak gebruikt om vochtproblemen tegen te gaan (vooral bij vloeren met een kruipruimte). Dit betreft in veel gevallen na-isolatie van vloeren waarbij aan de onderzijde vanuit de kruipruimte isolatie wordt aangebracht tegen de begane grondvloer. Hierdoor wordt een sterke, naadloze, isolerende vloer verkregen.

Dak-/wandisolatie

Een dak zonder isolatie is één van de grootste energieverspillers in huis. Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en woon je bovendien comfortabeler.

Hoewel meer dan 80 procent van de woningen al een geïsoleerd dak heeft, zijn de meeste van deze daken matig of slecht geïsoleerd. Bij dit soort matig geïsoleerde daken gaat liefst een derde van de warmte in je woning verloren via het dak. Dat zorgt voor hoge stookkosten, zeker als je de ruimte onder het dak verwarmt. Bijvoorbeeld bij een slaapkamer op zolder of een plat dak van een aanbouw.

Met een geïsoleerd dak houd je de warmte in huis en bespaar je veel geld op je energierekening. Wist je bijvoorbeeld dat het rendement van dakisolatie vergelijkbaar is met een rente van 9% op een spaarrekening?

Voordelen dakisolatie

  • Meer wooncomfort. Er zullen minder temperatuurschommelingen in huis zijn, waardoor de temperatuur in huis aangenamer én regelmatiger is. Dat betekent dat het in de winter warm blijft maar in de zomer juist koel.
  • Lagere energierekening. Dankzij een goede dakisolatie bespaar je flink op de energiefactuur. Er lekt namelijk minder warmte weg, waardoor je minder hard hoeft te stoken om een aangename temperatuur in huis te realiseren.
  • Minder geluidsoverlast. Dakisolatie draagt sterk bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buiten, bijvoorbeeld van vliegtuigen, lawaaiige buren of verkeer op straat.
  • Waardestijging van jouw woning. Goede dakisolatie zorgt ervoor dat je huis meer waard wordt. Eventuele kopers zullen het waarderen dat de energierekening lager is en daardoor meer willen investeren in de koop. Ook draagt dakisolatie bij aan een aanzienlijk beter energielabel voor je woning, waardoor de woningwaarde stijgt.
  • Geen schimmels en ongedierte meer. Het verbeterde leefklimaat zorgt ervoor dat schimmels en ander ongedierte haast geen kans meer krijgt.

Spouwmuurisolatie

Met gecertificeerde HR++ parels de beste kwaliteit

In de gemiddelde woning ontsnapt 25% van de warmte elke winter door de muren, terwijl in de zomer de muren verantwoordelijk zijn voor maximaal 20% van de warmtewinst. Dit betekent dat een niet-geïsoleerde dubbele baksteenholte weinig barrière biedt tussen externe temperatuurvariaties. Dit is waar onze HR++parels comfort voor jouw huis creëert.
Bij spouwisoleren bevindt zich het isolatiemateriaal tussen de binnenhuid en de buitenhuid van de dubbele baksteenmuur. Dit zorgt voor een thermische onderbreking tussen de twee baksteenhuiden, waardoor de warmteoverdracht door spouwisolatie wordt verminderd en je huis wordt beschermd tegen externe temperatuurschommelingen. Spouwisolatie met HR++parels doet niets anders dan hoe een thermosfles je koffie warm houdt, of een koeler je bier koud houdt, Hr++parels zijn één van de meest gebruikte isolatoren wereldwijd.

Voordat een spouwmuur geïsoleerd kan worden zal er een gedegen onderzoek plaatsvinden om te beoordelen of de gevel / spouwmuur geschikt is om te isoleren. Het voegwerk moet in goede staat zijn en de gevel dient waterdicht te zijn. Bij een geschilderde gevel moet de verf een ademende werking hebben. Is dit niet het geval zal de gehele verflaag verwijdert moeten worden.

Bodemisolatie

Bij natte kruipruimtes

Bij bodemisolatie ligt er een laag van minimaal 20cm aan isolatiemateriaal HR++parels op de bodem van je kruipruimte. Daarmee bespaar je energie. Het isolatieteam adviseert bodemisolatie als het isoleren van boven- of onderkant van de vloer bij jouw woning niet mogelijk is. Bodemisolatie is dé oplossing voor vochtproblemen in huis. Door de bodem van de kruipruimte te isoleren, zorg je in huis voor een beter en gezonder leefklimaat. In alle opzichten een goede keuze. Je bespaart direct op je stookkosten, woont comfortabeler, investeert in de levensduur van je huis en in het milieu. Dus heb jij in huis ook last van vocht, schimmel of houtrot? Door de bodem van de kruipruimte te isoleren, maak je een einde aan die vervelende vochtproblemen in huis!

Laat jouw woning isoleren door Resco

Het Isolatieteam

Kan jouw woning betere isolatie gebruiken? Wij helpen je graag die stappen te zetten naar een energieneutrale woning. Een goede isolatie helpt jouw energierekening laag te houden en houdt bovendien de temperatuur binnenshuis constant. Neem contact met ons op of vraag onderaan deze pagina een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Wij beantwoorden graag jouw vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn woning isoleren?

Wanneer je ervoor kiest om jouw woning te isoleren heb je veel verschillende opties. Op deze pagina vertellen wij over de verschillende mogelijkheden en de voordelen ervan.

Kan ik achteraf subsidie aanvragen?

Een aanvraag voor subsidie dient binnen 12 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel aangevraagd te worden en dient na 1 juli 2020 uitgevoerd te zijn.

Kan ik subsidie aanvragen voor het isoleren van mijn woning?

Ja dat kan! Wanneer je voor jouw woning minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert kun je de ISDE regeling aanvragen. Meer hierover vind je op onze pagina over subsidie aanvragen.

Kan ik erbij zijn wanneer jullie mijn woning isoleren?

Ja, dat kan zeker en is vaak zelfs gemakkelijker voor ons. Wanneer jij thuis bent kunnen wij namelijk eventuele bijzonderheden die tijdens het werk naar boven komen gemakkelijk bespreken.

De uitzondering hierop is wanneer pur isolatie gebruikt wordt. Hierbij mag je tot twee uur na het isoleren niet in de woning aanwezig zijn.

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!