Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Wandisolatie uitbesteden aan een specialist

Heb jij last van warmteverlies in je woning? Lopen je energiekosten hoog op en liggen de temperaturen in de zomer binnenshuis te hoog? Door jouw wanden te laten isoleren houd je de temperatuur binnenshuis regelmatig, blijft je woning in de winter warm en geniet je in de zomer binnen van verkoeling. Bovendien blijven je energierekeningen lager en belast je het milieu minder! Lees hier meer over wandisolatie.

Waarom is wandisolatie een goed idee?

Laat je wanden isoleren

Een woning met goed geïsoleerde buitenmuren houdt warmte beter vast, wat zorgt voor een comfortabele leefomgeving en lagere energiekosten. Bij het isoleren van muren is spouwmuurisolatie een voor de hand liggende keuze. Niet elke gevel heeft echter een spouwmuur om te isoleren.


Woningen van voor 1960 beschikken vaak niet over een spouwmuur of over een spouwmuur van basiskwaliteit. Toch je muren isoleren zonder de gevel te schaden? Dan kun je jouw woning isoleren met een voorzetwand en op die manier hoge energieprestaties bereiken!

Wandisolatie

Subsidie en methoden

Wanneer je ervoor kiest om jouw wanden te isoleren, kun je subsidie aanvragen. Net als dakisolatie, spouwmuurisolatie en andere vormen van isolatie valt het namelijk onder de ISDE regeling. Dat maakt het isoleren van je wanden een relatief goedkope investering die je bovendien snel terugverdiend hebt.


Spouwmuurisolatie is een vorm van isolatie met de kortste terugverdientijd. Is dit geen optie voor jouw woning? Een voorzetwand in huis levert dan een flinke besparing op en levert geen schade op aan de gevel. Het maakt de ruimte binnenshuis wel enigszins kleiner.

De voordelen op een rij

Wandisolatie
  • Lagere energierekening: Minder warmte verlies en dus minder stookkosten.
  • Meer wooncomfort: Een regelmatig en comfortabele temperatuur in huis.
  • Minder milieubelasting: Minder stoken betekent minder uitstoot.
  • Minder geluidsoverlast: Ook geluid wordt beter binnen en buiten gehouden.
  • Waardestijging: Je huis wordt meer waard voor kopers en krijgt een beter energielabel.
  • Geen schimmels en ongedierte meer. Het verbeterde leefklimaat zorgt ervoor dat schimmels en ander ongedierte weinig kans krijgt.

Ook stappen zetten naar een comfortabel thuis en een lage energierekening? Bij Resco helpen we je graag, neem contact met ons op of vraag hieronder een offerte aan.

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

We beantwoorden jouw vragen graag!

Veelgestelde vragen

Kan ik achteraf subsidie aanvragen?

Een aanvraag voor subsidie dient binnen 12 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel aangevraagd te worden en dient na 1 juli 2020 uitgevoerd te zijn.

Hoe isoleer ik een oud huis?

Dat hangt ervanaf hoe oud het huis is. Een goede manier om je huis efficiënt te isoleren is middels spouwmuurisolatie. Huizen die voor 1920 zijn gebouwd beschikken echter niet over een spouw, dus in dit geval is het verstandig om naar andere mogelijkheden te kijken. Wij denken hierover graag met je mee!

Kan ik erbij zijn wanneer jullie mijn woning isoleren?

Ja, dat kan zeker en is vaak zelfs gemakkelijker voor ons. Wanneer jij thuis bent kunnen wij namelijk eventuele bijzonderheden die tijdens het werk naar boven komen gemakkelijk bespreken.

De uitzondering hierop is wanneer pur isolatie gebruikt wordt. Hierbij mag je tot twee uur na het isoleren niet in de woning aanwezig zijn.