Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Je kruipruimte laten isoleren

Een slecht geïsoleerde kruipruimte kan voor verschillende problemen zorgen, van koude vloeren tot vochtschade en hoge energierekeningen. Door te kiezen voor vloerisolatie of bodemisolatie kun je besparen op je energierekening, snel je investering terugverdienen, genieten van meer wooncomfort en stijgt je woningwaarde. Dankzij subsidies is het laten isoleren van je kruipruimte zeer betaalbaar. Meer over de verschillende isolatievormen voor je kruipruimte lees je hier.

Hoe, wat en waarom

Kruipruimte laten isoleren

De kruipruimte, ook wel kruipkelder genoemd, is de ruimte tussen de bodem en de onderkant van de beganegrond van je woning. Gemiddeld is de kruipruimte 70 tot 80 cm hoog, vandaar de term kruipruimte. De kruipruimte heeft een beschermende functie: het vormt een natuurlijke barrière tussen de vochtige grond en de vloer van je woning. Met verschillende ventilatieopeningen wordt condensatie zo veel mogelijk voorkomen. Bovendien dient de kruipruimte als verberg plek voor noodzakelijke leidingen voor o.a. gas, water en elektriciteit.

Het laten isoleren van de kruipruimte van je woning kan gemiddeld een besparing op je energiefactuur opleveren van 10 tot 15% procent. Bovendien blijft je vloer warmer en ontsnapt de warmte in je huis minder gemakkelijk. De moeite waard dus!


De voordelen op een rij:

  • Minder last van hoge temperatuursverschillen binnenshuis;
  • De waarde van je woning stijgt;
  • Minder last van vocht(schade);
  • Beter voor het milieu;
  • Een lagere energierekening.

Kruipruimte isolatie

Pur-schuim

Wanneer de kruipruimte voldoende toegankelijk is en er dus werkelijk ingekropen en gemanouvreerd kan worden, kan de woning geïsoleerd worden door pur-schuim onder de vloer te spuiten. Het voordeel hiervan is dat de vloer zelf geïsoleerd is, er is dus geen direct contact meer tussen de vloer en de koude en vochtige lucht in de kruipruimte. Het pur is relatief gemakkelijk en snel aan te brengen.


Pur-schuim ontstaat door de chemische reactie van Polyol en Isocyanaat. Deze stoffen zorgen samen voor de voordelen van pur schuim als isolatiemateriaal; naadloze en luchtdichte isolatie, voorkomen van vochtproblemen, geen optrekkende kou en minimaal 15% energiebesparing.

Optrekkend vocht door natte kruipruimtes

In veel Nederlandse woningen is sprake van vochtige kruipruimtes. In een aantal kruipruimtes staat zelfs het hele jaar door water. Niet ideaal wanneer je de kruipruimte moet betreden, maar het is ook ongezond en geeft overlast. Door bodemisolatie toe te passen in je kruipruimte kun je vocht- en schimmelproblemen voorkomen, heb je geen last van die vieze, muffe lucht en voorkom je schade en overlast.


Bodemisolatie

HR++ parels

Het isoleren van de kruipruimte door middel van bodemisolatie wordt door ons aangeraden wanneer het isoleren van boven- of onderkant van de vloer geen optie is bij jouw woning. Bij bodemisolatie wordt een laag van minimaal 20 cm aan HR++ parels aangebracht op de bodem van je kruipruimte. Daardoor kun je energie besparen en los je vochtproblemen op in huis. Dat zorgt voor een beter en gezonder leefklimaat, lagere stookkosten, een langere levensduur van je huis en is een investering in het milieu. Isoleer de bodem van je kruipruimte en maak een einde aan vocht, schimmel en/of houtrot in je huis!

Isolate kruipruimte bij betonvloer

Voor elke vloer een oplossing

Het isoleren van de kruipruimte is voor elke vloer verstandig. Het zorgt ervoor dat de vloer niet koud aanvoelt en helpt tegen vochtoverlast. Het materiaal dat gebruikt wordt om te isoleren verschilt per soort vloer; zo heeft een houten vloer ander isolatiemateriaal nodig dan een betonnen vloer. Logisch, want een betonvloer voelt, zoals je vast eens gevoeld hebt, standaard kouder aan dan hout. Dat maakt isolatie onmisbaar.


Ook jouw kruipruimte laten isoleren met korrels of pur? Neem direct contact met ons op of vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan hieronder.

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

Wij beantwoorden je vragen graag!

Veelgestelde vragen

Kan ik achteraf subsidie aanvragen?

Een aanvraag voor subsidie dient binnen 12 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel aangevraagd te worden en dient na 1 juli 2020 uitgevoerd te zijn.

Hoe isoleer ik een oud huis?

Dat hangt ervanaf hoe oud het huis is. Een goede manier om je huis efficiënt te isoleren is middels spouwmuurisolatie. Huizen die voor 1920 zijn gebouwd beschikken echter niet over een spouw, dus in dit geval is het verstandig om naar andere mogelijkheden te kijken. Wij denken hierover graag met je mee!

Kan ik erbij zijn wanneer jullie mijn woning isoleren?

Ja, dat kan zeker en is vaak zelfs gemakkelijker voor ons. Wanneer jij thuis bent kunnen wij namelijk eventuele bijzonderheden die tijdens het werk naar boven komen gemakkelijk bespreken.

De uitzondering hierop is wanneer pur isolatie gebruikt wordt. Hierbij mag je tot twee uur na het isoleren niet in de woning aanwezig zijn.