Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Houten vloer laten isoleren van bovenaf

Koude voeten in je eigen woning, daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Met name op de begane grond van je huis kun je last hebben van de koude en vochtige invloeden uit de kruipruimte op je vloer. Met de juiste isolatie loop jij weer zonder koude voeten door huis. Dit kunnen wij voor je betekenen.

Vloerisolatie uitbesteden: de opties

Geen koude voeten meer

Een efficiënte en effectieve keuze, om de kou die uit je kruipruimte komt daar te houden, is het aanbrengen van vloerisolatie in de kruipruimte. Hierbij wordt pur-schuim direct onder de vloer gespoten, een snel en gemakkelijk proces, om een naadloze en luchtdichte isolatie te realiseren. Is jouw kruipruimte niet hoog genoeg om in te kruipen en te manoeuvreren, dan is bodemisolatie een goede oplossing. Hierbij wordt een laag van minimaal 20 cm aan HR++ parels aangebracht op de bodem van de kruipruimte, met als resultaat minder vocht, schimmel en een lagere energierekening.


Beide methoden leiden tot een warmere vloer, maar jouw vloer kan ook van bovenaf geïsoleerd worden. In beide gevallen, onder en op de vloer, wordt pas geïsoleerd na het leggen van de constructievloer.

Houten vloer laten isoleren van bovenaf

Ingrijpend, maar succesvol

Kies je ervoor om jouw houten vloer van bovenaf te isoleren, dan betekent dat dat de huidige vloer en andere lagen moeten worden verwijderd tot de ondervloer zichtbaar is. Daarom wordt deze vorm van isolatie vaak pas toegepast wanneer sprake is van een vloer-renovatie en/of wanneer de vloer aan vervanging toe is.


Net als bij dakisolatie (zie afbeelding) wordt het isolatiemateriaal tussen de buitenste en binnenste laag aangebracht. Dat maakt het een ingrijpende maatregel in veel situaties, ook omdat de vloer door de extra laag een paar centimeter hoger komt te liggen. Natuurlijk wel met mooi resultaat voor je leefomgeving en energierekening! Vraag een offerte aan en ontdek waar je aan toe bent.


Net als bij andere vormen van isolatie kan subsidie aangevraagd worden wanneer twee maatregelen uitgevoerd worden. Gemiddeld ontvang je daardoor ongeveer 20 procent van je investering terug. Weten waar je aan toe bent? Op onze subsidie pagina vind je een aantal voorbeelden en berekeningen.

De voordelen op een rij

Houten vloeren isoleren
  • Een hogere waarde van je woning;
  • Een constante temperatuur binnenshuis;
  • Geen koude voeten meer;
  • Geen of aanzienlijk minder last van vocht;
  • Een lagere energierekening.

Jouw houten vloeren laten isoleren? Wij helpen je graag die stappen te zetten naar een comfortabel thuis en een lagere energierekening. Vraag hieronder een offerte aan, dan helpen wij je verder!

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

Wij beantwoorden je vragen graag

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn woning isoleren?

Wanneer je ervoor kiest om jouw woning te isoleren heb je veel verschillende opties. Op deze pagina vertellen wij over de verschillende mogelijkheden en de voordelen ervan.

Kan ik achteraf subsidie aanvragen?

Een aanvraag voor subsidie dient binnen 12 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel aangevraagd te worden en dient na 1 juli 2020 uitgevoerd te zijn.

Kan ik erbij zijn wanneer jullie mijn woning isoleren?

Ja, dat kan zeker en is vaak zelfs gemakkelijker voor ons. Wanneer jij thuis bent kunnen wij namelijk eventuele bijzonderheden die tijdens het werk naar boven komen gemakkelijk bespreken.

De uitzondering hierop is wanneer pur isolatie gebruikt wordt. Hierbij mag je tot twee uur na het isoleren niet in de woning aanwezig zijn.