Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Laat jouw buitenmuren stralen na renovatie

Wanneer heeft jouw buitenmuur voor het laatst onderhoud of herstellende maatregelen ondergaan? Vaak wordt het herstellen of opknappen van buitenmuren vergeten. Toch is een buitenmuur in goede staat van belang. Niet alleen doet een slechte buitenmuur afbreuk aan de waarde van je huis en de uitstraling, het kan ook zorgen voor kou en vocht binnenshuis. De voordelen van het laten renoveren van je buitenmuur zijn onder andere een hogere huiswaarde, een verbeterde uitstraling, regelmatige temperaturen binnenshuis en een betere bescherming tegen vocht en kou.

Laat je buitenmuur reinigen

Stap 1

Het renoveren van de gevel begint met een goede schoonmaakbeurt. Bij Resco reinigen we de buitenmuren niet met chemische stoffen, maar door stoomcleanen of zandstralen. Met stoomcleanen verwijderen we onder andere vuil, klimop en verf met kokend water en een hoge druk (tot 220 bar).


Bij sterke vervuiling van de woning of de wens om de woning weer als nieuw te doen lijken raden wij softstralen aan. Dit is een vorm van zandstralen waarbij water vermengd is met olivine zand. Welke methode de beste is voor jouw buitenmuren sluiten we samen met jou kort.

De voordelen van een gereinigde buitenmuur:

  • Je woning ziet er weer fris en uitnodigend uit;
  • Het vuil kan geen schade meer aanrichten;
  • De waarde van je woning gaat omhoog;
  • Je muur is klaar om te impregneren!

Laat je buitenmuren renoveren

Stap 2

Bij het renoveren van de buitenmuren hoort ook het herstellen van de voegen. Bij ons kun je terecht voor een aantal voegen, maar ook voor het invoegen van de complete gevel. Hierbij bieden wij keuze uit drie verschillende soorten voegen, namelijk de geborstelde voeg, platvol gladde voeg en de knipvoeg. Over onze voegen lees je hier meer. Je kan er ook voor kiezen om jouw buitenmuren te isoleren. Dat kan middels spouwmuurisolatie, waarbij isolatiemateriaal de spouw ingespoten wordt, en het plaatsen van een voorwand. Bij beide methoden blijft de buitenmuur onbeschadigd. Heb jij last van vocht, kou of onregelmatige temperaturen binnenshuis? Dan is het isoleren van je woning een goede stap! Door de muren te isoleren kun je flink besparen op stookkosten, bovendien kun je subsidie aanvragen voor isolatie maatregelen.

Laat je buitenmuren impregneren

Stap 3

Bij Resco bieden wij het impregneren van de buitenmuren enkel als optie in combinatie met het reinigen en/of renoveren van de buitenmuur. Impregneren is belangrijk, het zorgt namelijk voor een beschermende laag om de buitenmuren waardoor water, vuil en het weer geen invloed meer kunnen uitoefenen. Het impregneermiddel heef een ademende werking, waardoor vocht nog wel uit de buitenmuren kan. Kortom: door je buitenmuren te impregneren blijven ze langer schoon, mooi en in een goede, stabiele staat.


Wil je jouw buitenmuren ook renoveren en het direct goed aanpakken? Vraag een offerte aan en we kijken samen wat we voor jouw buitenmuren kunnen betekenen!

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

Wij beantwoorden je vragen graag!

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een voeg mee?

Voegen gaan gemiddeld 20 tot 25 jaar mee, maar het kan ook veel langer duren voordat voegwerk toe is aan vernieuwing. Dit is afhankelijk van weersinvloeden, de kant van de gevel (noord, oost, zuid of west), de initiële staat van het voegwerk en of de gevel geïmpregneerd is. Een versleten voeg kan leiden tot problemen zoals schimmel, vorstschade en lekkage. Denk jij dat jouw voegwerk toe is aan renovatie? Controleer of het voegwerk afbrokkelt wanneer je er met een hard voorwerp langs gaat of maak een afspraak met ons!

Hoelang duurt het reinigen van mijn gevels?

Hoe lang wij bezig zijn met het reinigen van jouw gevels is afhankelijk van het soort huis. Gemiddeld gesproken kun je bij een rijtjeshuis en een twee-onder-één-kap woning uitgaan van 1 werkdag, terwijl een vrijstaande woning al gauw twee werkdagen vraagt.

Hoe gaan jullie te werk bij het reinigen van mijn woning?

Wil jij jouw gevel of dak laten reinigen? Nadat je bij ons een offerte hebt aangevraagd, gaan wij met jou in gesprek over je wensen en de specificaties. Op die manier kunnen wij adviseren wat de beste methode is voor het reinigen.

Op de dag van de werkzaamheden zullen wij middels softstralen of stoomcleanen jouw gevel of dak weer als nieuw doen lijken. Het is hiervoor belangrijk dat wij beschikking hebben over stroom en een waterkraan met Gardena aansluiting. Het reinigen duurt, afhankelijk van het dak en de woning (rijtjeshuis, twee-onder-één-kap, vrijstaand) 1 à 2 dagen. Aan het eind van de werkdag laten wij het huis netjes achter en wanneer het werk af is, is enkel aan jouw schone woning te zien dat wij langs zijn geweest!