Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Je buitenmuur isoleren: hoe en wat?

Voor het isoleren van je woning heb je als eigenaar veel opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dak isolatie, kruipruimte isolatie of het aanpakken van je muren. Met buitenmuur isolatie kun jij jouw stookkosten verlagen, je leefomgeving prettiger maken én genieten van een frisse gevel.

Wat is het?

Buitenmuur isolatie

Buitenmuur isolatie is de vorm van isolatie waarbij de huidige buitenmuur blijft staan en een (houten) regelwerk erop wordt geplaatst, waartussen het isolatiemateriaal komt. Na het isoleren wordt de gevel afgewerkt met nieuwe bekleding. Deze vorm van isolatie kan zowel bij nieuwe woningen als bij bestaande woningen worden toegepast.


Het komt vaak voor dat buitenmuur isolatie wordt toegepast bij bestaande woningen die toe zijn aan een nieuwe en/of andere gevel. Buitenmuur isolatie heeft op deze manier dubbel voordeel: je woning ziet er weer als nieuw uit en je energiekosten dalen aanzienlijk. Bij nieuwe woningen wordt vaak gekozen voor het plaatsen van een binnenmuur en een buitenmuur met een spouw ertussenin, waarin het isolatiemateriaal gespoten zal worden. Dit heet spouwmuurisolatie, waarover je meer vindt op onze website.

De voordelen

Lagere stookkosten met buitenmuur isolatie

Een huis zonder buitenmuur isolatie verliest veel warmte. De verwarming gaat dan vaker aan met weinig effect en de energierekening wordt onnodig hoog. Het isoleren van de buitenmuur van een gemiddelde hoekwoning kan dan ook leiden tot een besparing van 800 euro per jaar op je energierekening. Natuurlijk is het isoleren van de buitenmuur daarmee ook goed voor het klimaat.


Hoe zit buitenmuur isolatie dan precies in elkaar? Bij buitenmuur isolatie wordt uitgegaan van een binnen- en een buitenmuur met lucht ertussen. Deze zogenaamde spouw zorgt weliswaar voor minder vochtproblemen, maar helpt nog niet om het huis te isoleren. Daarom is het van belang om deze op te vullen met isolatie. Huizen die recenter gebouwd zijn zullen al over een buitenmuur beschikken, maar oudere huizen hebben enkel een binnenmuur. In deze gevallen moet eerst een buitenmuur worden gerealiseerd om de spouw te isoleren, dat is wat buitenmuur isolatie inhoudt.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Binnen 24 uur reactie.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!