Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Gevelisolatie aan de buitenkant aanbrengen

Beschikt jouw woning niet over een spouw? Dan is spouwmuurisolatie geen optie. Gelukkig kan de gevel van jouw huis ook op twee andere manieren geïsoleerd worden, namelijk door het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenkant van de gevel. Een investering die zich via een lagere energierekening terugverdient en bovendien de waarde van je huis doet stijgen. Meer over gevelisolatie aan de buitenkant is hieronder te vinden.

Wat is het voordeel?

Gevelisolatie aan de buitenkant

Spouwmuurisolatie is de go-to isolatie vorm voor veel huiseigenaren. Het is goedkoop, snel en zeer efficiënt, maar kan tegelijkertijd enkel aangebracht worden bij huizen met een spouw. Huizen zonder spouw moeten op een andere wijze geïsoleerd worden. Gevelisolatie, ook wel buitenmuur isolatie genoemd, is een vorm die ingrijpender is dan spouwmuurisolatie, maar zeker dezelfde en andere voordelen biedt. Zo kan bij buitenmuur isolatie de dikte van de isolatielaag bepaald worden. In een spouwmuur is de isolatielaag maximaal 7 centimeter dik, maar door de laag dikker te maken verhoogt de isolatiewaarde van de isolatielaag aanzienlijk.


Bij gevelisolatie wordt aan de buitenkant van het huis een nieuwe isolatielaag als het ware tegen het huis 'aangeplakt'. De isolatielaag wordt vervolgens afgewerkt met nieuwe bekleding zodat jij en je buren niet tegen het isolatiemateriaal aan hoeven te kijken en je huis er bovendien weer als nieuw uitziet. Deze vorm van isolatie kan zowel bij nieuwe woningen als bij bestaande woningen worden toegepast, maar wordt vaak ingezet wanneer men toe is aan een nieuwe of andere gevel. Er wordt dan op twee manieren gebruik gemaakt van gevelisolatie: als nieuw uiterlijk voor het huis en als isolatie.

Zo werkt het

Gevelisolatie aan de buitenkant aanbrengen

Ongeveer 25% van de warmte binnen een huis gaat verloren via de muren. Dat betekent dat een huis zonder gevelisolatie veel warmte verliest. Door de buitenmuren van je woning te isoleren kun je wel 800 euro per jaar besparen op je energierekening, goed dus om je eens over in te lezen.

Vanwege de regels verbonden aan het aanpassen van gevels is deze vorm van isolatie niet voor elk huis een optie. Is het voor jou wel een mogelijkheid? Dit zijn de voordelen van muurisolatie aan de buitenkant van je woning:

  • Lagere energiekosten dankzij een hoge isolatiewaarde;
  • Geen koudebruggen dankzij een naadloze applicatie;
  • Een hogere mate van comfort binnen de woning;
  • Geen ruimteverlies binnenhuis zoals bij binnenisolatie
  • Toekomst en weerbestendige woning;
  • Waardestijging van de woning door nieuwe buitenmuur en isolatie.

Al deze voordelen samen geven aan dat de afwezigheid van een spouwmuur niet de enige reden hoeft te zijn om te kiezen voor buitenisolatie. Het is zelfs een perfecte keuze wanneer gedacht wordt aan reparatie of renovatie werkzaamheden. Bovendien kan deze vorm van isolatie gecombineerd worden met andere vormen, waaronder spouwmuurisolatie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Binnen 24 uur reactie.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!