Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Je buitenmuur laten isoleren: hoe en wat?

Voor het uitbesteden van het isoleren van je woning heb je als eigenaar veel opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dakisolatie, kruipruimte isolatie of het aanpakken van je muren. Met buitenmuurisolatie kun jij jouw stookkosten verlagen, je leefomgeving prettiger maken én genieten van een frisse gevel.

Buitenmuur laten isoleren

Wat is het?

Buitenmuurisolatie is de vorm van isolatie waarbij de huidige buitenmuur blijft staan en een (houten) regelwerk erop wordt geplaatst, waartussen het isolatiemateriaal komt. Na het isoleren wordt de gevel afgewerkt met nieuwe bekleding. Deze vorm van isolatie kan zowel bij nieuwe woningen als bij bestaande woningen worden toegepast.


Het komt vaak voor dat buitenmuurisolatie wordt toegepast bij bestaande woningen die toe zijn aan een nieuwe en/of andere gevel. Buitenmuurisolatie heeft op deze manier dubbel voordeel: je woning ziet er weer als nieuw uit en je energiekosten dalen aanzienlijk. Bij nieuwe woningen wordt vaak gekozen voor het plaatsen van een binnenmuur en een buitenmuur met een spouw ertussenin, waarin het isolatiemateriaal gespoten zal worden. Dit heet spouwmuurisolatie, waarover je meer vindt op onze website.

Lagere stookkosten met buitenmuur isolatie

De voordelen

Een huis zonder buitenmuur isolatie verliest veel warmte. De verwarming gaat dan vaker aan met weinig effect en de energierekening wordt onnodig hoog. Het laten isoleren van de buitenmuur van een gemiddelde hoekwoning kan dan ook leiden tot een besparing van 800 euro per jaar op je energierekening. Natuurlijk is het isoleren van de buitenmuur daarmee ook goed voor het klimaat.


Hoe zit buitenmuur isolatie dan precies in elkaar? Bij buitenmuur isolatie wordt uitgegaan van een binnen- en een buitenmuur met lucht ertussen. Deze zogenaamde spouw zorgt weliswaar voor minder vochtproblemen, maar helpt nog niet om het huis te isoleren. Daarom is het van belang om deze op te vullen met isolatie. Huizen die recenter gebouwd zijn zullen al over een buitenmuur beschikken, maar oudere huizen hebben enkel een binnenmuur. In deze gevallen moet eerst een buitenmuur worden gerealiseerd om de spouw te isoleren, dat is wat buitenmuur isolatie inhoudt.

De voordelen van buitenmuurisolatie op een rij

  • Een lagere energierekening;
  • Beter voor het milieu
  • Minder stoken dankzij een constante temperatuur in huis;
  • Een hogere waarde van je woning;
  • Dankzij subsidies is de investering snel terugverdiend.

Jouw buitenmuren laten isoleren? Bij Resco helpen we je verder! Vraag hieronder vrijblijvend en gratis een offerte aan, dan kijken wij hoe we jouw huis nog meer als thuis kunnen laten voelen.

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

Wij beantwoorden je vragen graag

Veelgestelde vragen

Kan ik achteraf subsidie aanvragen?

Een aanvraag voor subsidie dient binnen 12 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel aangevraagd te worden en dient na 1 juli 2020 uitgevoerd te zijn.

Hoe isoleer ik een oud huis?

Dat hangt ervanaf hoe oud het huis is. Een goede manier om je huis efficiënt te isoleren is middels spouwmuurisolatie. Huizen die voor 1920 zijn gebouwd beschikken echter niet over een spouw, dus in dit geval is het verstandig om naar andere mogelijkheden te kijken. Wij denken hierover graag met je mee!

Kan ik erbij zijn wanneer jullie mijn woning isoleren?

Ja, dat kan zeker en is vaak zelfs gemakkelijker voor ons. Wanneer jij thuis bent kunnen wij namelijk eventuele bijzonderheden die tijdens het werk naar boven komen gemakkelijk bespreken.

De uitzondering hierop is wanneer pur isolatie gebruikt wordt. Hierbij mag je tot twee uur na het isoleren niet in de woning aanwezig zijn.