Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Jouw oude huis isoleren doe je zo!

Woon jij in een oud huis dat maar niet warm wordt ook al lopen de stookkosten alleen maar op? Vóór 1975 was isolatie nog geen vereiste bij het bouwen van huizen. Hoewel woningen die na 1920 gebouwd zijn over het algemeen wel een spouw hebben, valt ook hier de isolatie tegen. Geldt dit ook voor jouw huis? Hoog tijd voor om je huis te laten isoleren!

Oude woningen laten isoleren

Kosten, subsidies en de voordelen

Is je woning nog niet (goed) geïsoleerd? Geen zorgen, ook jouw woning kunnen we op verschillende manieren isoleren. Van de binnenmuren tot de gevel en van de kruipruimte tot de zolder en het dak. De kosten voor achteraf isoleren liggen vaak wat hoger dan wanneer dit direct wordt gedaan, maar sinds januari 2021 kan iedereen die minstens twee isolatiemaatregelen treft subsidie aanvragen. Bovendien zijn isolatiemaatregelen vaak relatief snel terugverdiend dankzij een forse vermindering van de energierekening.


De voordelen van het isoleren van een oud huis op een rij:

  • De waarde van je huis gaat omhoog;
  • Comfortabeler en constanter temperaturen binnenshuis;
  • Geen koude voeten meer;
  • Beter voor het milieu;
  • Een lagere energierekening.


Ook jouw woning laten isoleren? Dit zijn de opties!

Isolatie voor oude huizen

De opties

Je kunt ervoor kiezen om je hele huis van top tot teen te laten isoleren, in één keer dus. Is dat niet de juiste optie voor jou en jouw woning? Kies dan de isolatiemaatregelen die de meeste impact hebben op jouw huis. Denk aan dakisolatie of vloerisolatie op zolder, aangezien de meeste warmte daar ontsnapt. Beschikt jouw woning over een spouw? Dan is spouwmuurisolatie ook een effectieve oplossing.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie, het is één van de efficiëntste en aantrekkelijkste vormen van isolatie voor gebouwen met minder stookkosten, een warmer huis en een beter milieu als resultaat. Bij huizen met een spouw, een lege ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, kan isolatiemateriaal aangebracht worden. De spouw zorgt zelf al voor een droog huis, maar isoleert niet. Onze HR++ parels laten de muren werken als een thermosfles en creëren daarmee een prettige woonomgeving.

Vloer-/bodemisolatie

Kou en vocht weren uit jouw oude huis? Dat kan met vloer- en bodemisolatie. Een gangbare plek om deze vorm van isolatie toe te passen is de kruipruimte. Is deze hoog genoeg, dan biedt vloerisolatie een oplossing, anders is bodemisolatie een goede manier om jouw huis warm en droog te houden.

Wand- of dakisolatie

Een andere manier om jouw oude huis te isoleren is middels dak- of wandisolatie. Warmte verdwijnt vaak uit je huis via kieren in het dak, gemiddeld is dit 25% van de warmte in huis. Met dakisolatie kun je dit voorkomen. Vaak gaat het om pur-schuim of ander materiaal dat aangebracht wordt onder het dak. Dit geldt ook voor wandisolatie voor de wanden van je huis waar weer en wind een weg door/langs vinden. De voordelen van isolatie zijn onder andere een warmer huis, lagere stookkosten, minder geluidsoverlast en een waardestijging van het huis. Bij Resco helpen we je graag om dit te realiseren. Neem direct contact met ons op en stel je vragen of vraag hieronder een vrijblijvende, gratis offerte aan.

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

We beantwoorden jouw vragen graag

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn woning isoleren?

Wanneer je ervoor kiest om jouw woning te isoleren heb je veel verschillende opties. Op deze pagina vertellen wij over de verschillende mogelijkheden en de voordelen ervan.

Kan ik achteraf subsidie aanvragen?

Een aanvraag voor subsidie dient binnen 12 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel aangevraagd te worden en dient na 1 juli 2020 uitgevoerd te zijn.

Kan ik erbij zijn wanneer jullie mijn woning isoleren?

Ja, dat kan zeker en is vaak zelfs gemakkelijker voor ons. Wanneer jij thuis bent kunnen wij namelijk eventuele bijzonderheden die tijdens het werk naar boven komen gemakkelijk bespreken.

De uitzondering hierop is wanneer pur isolatie gebruikt wordt. Hierbij mag je tot twee uur na het isoleren niet in de woning aanwezig zijn.