Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Laat ons afrekenen met tocht in huis

Tocht in huis is iets waar niemand op zit te wachten. Niet alleen zorgt het voor koude voeten, het kan ervoor zorgen dat je eerder ziek wordt en betekenen dat je energierekening hoog uitvalt, ondanks de kou in je huis. Daar wil je iets aan doen! Maar wat? Met de juiste isolatie kunnen wij veel oplossen, dus lees gauw verder.

Tocht in huis laten verhelpen

Hoor de wind waait door het huis

Wat kunnen we doen tegen tocht in huis? Nieuwe huizen worden vaak gebouwd met een goede laag isolatie, maar in de meeste huizen is wat dat betreft nog veel ruimte voor verbetering. Een aantal tips wanneer jij last hebt van tocht in huis zijn

  1. Voorkom bij het klussen het vormen van naden en kieren. Hier kan lucht doorheen komen.
  2. Ga op zoek naar de bron van de tocht. Is het dat grote raam, de brievenbus in de voordeur of de kruipruimte? Ontdek het met een vochtige hand of een waxinelichtje.
  3. Controleer de meterkast. Hier komen vaak kabels en buizen het huis binnen via ruime gaten. Een bron van koude lucht dus!
  4. Laat je huis isoleren. Één van de bekendste manieren om dit te doen is het plaatsen van dubbele beglazing, maar ook op andere punten kan veel winst gehaald worden.

Geen tocht in huis dankzij goede isolatie

Gaten en kieren

Isolatie is vrijwel altijd een goed antwoord wanneer je van tocht in huis af wilt. Kies je hiervoor, dan is het belangrijk om de meest effectieve plek te kiezen om te isoleren. Heb je de plek gevonden waar de tocht vandaan komt, dan kun je gericht isoleren en is het dus gemakkelijker om te kiezen welke vorm van isolatie de goede is voor jou.


Is dat niet het geval? Spouwmuurisolatie is één van de snelste en meest aantrekkelijke manieren om jouw gebouw te isoleren. Hierbij wordt isolatiemateriaal aangebracht in je spouw, de ruimte tussen je buiten- en binnenmuur.

De voordelen van isolatie:

  • Geen tot minder tocht in huis;
  • De waarde van je woning gaat omhoog;
  • De temperaturen binnenshuis zijn contant en comfortabeler;
  • Beter voor het milieu.

Geen tocht in huis met isolatie

Isoleren met Resco

De eerste stap naar een energieneutrale woning is het isoleren ervan. Door goed te isoleren wordt minder energie verbruikt, bespaar je op je rekening en zit je bovendien een stuk comfortabeler in je eigen woning. Als kers op de taart is isolatie tegenwoordig zeer betaalbaar dankzij subsidies: je kunt tot 30% subsidie op het isolatiebedrag terugkrijgen wanneer je minimaal twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren.


Bij Resco helpen we je graag af van tocht in huis. Kies voor één (of meerdere) van onderstaande maatregelen, vraag hieronder een offerte aan en reken af met tocht.

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

Wij beantwoorden alle vragen graag

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn woning isoleren?

Wanneer je ervoor kiest om jouw woning te isoleren heb je veel verschillende opties. Op deze pagina vertellen wij over de verschillende mogelijkheden en de voordelen ervan.

Kan ik achteraf subsidie aanvragen?

Een aanvraag voor subsidie dient binnen 12 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel aangevraagd te worden en dient na 1 juli 2020 uitgevoerd te zijn.

Hoe isoleer ik een oud huis?

Dat hangt ervanaf hoe oud het huis is. Een goede manier om je huis efficiënt te isoleren is middels spouwmuurisolatie. Huizen die voor 1920 zijn gebouwd beschikken echter niet over een spouw, dus in dit geval is het verstandig om naar andere mogelijkheden te kijken. Wij denken hierover graag met je mee!