Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Jouw zolder laten isoleren? Dit moet je weten!

Is het in de winter altijd veel te koud bij jou op zolder en kom je in de zomer de trap niet eens op door de warmte? Maak jouw zolder en hele woning een aangenamere leefomgeving, isoleer jouw zolder! Het is één van de voordeligste manieren om energie te besparen in huis. Warmte stijgt immers op, dus via de zolder kun je veel warmte verliezen. Tijd om jouw zolder te isoleren? Lees dan verder.

Isolerende maatregelen op zolder

Is mijn zolder niet, matig of goed geïsoleerd?

Gemiddeld gaat 25 procent van de warmte in huis verloren via het dak. Zonde vinden wij. Is jouw dak en/of zolder goed geïsoleerd? Vaak zien we dat huizen gebouwd voor 1975 matig tot niet geïsoleerd zijn, huizen gebouwd tussen 1975 en 1992 matig geïsoleerd zijn en huizen van na 1992 vaak wel goed geïsoleerd zijn. Nieuwere huizen hoeven als het gaat om de zolder vaak dus niet (extra) geïsoleerd te worden, maar huizen van voor 1992 kunnen de energierekening aanzienlijk verlagen met isolerende maatregelen!

Isoleer jouw dak

Vloer- of dakisolatie

Voor het isoleren van jouw zolder kun je kiezen voor verschillende maatregelen. Aan de ene kant kun je kiezen voor dakisolatie. Daken isoleren doen we onder andere door pur-schuim op de schuine wanden te spuiten. Dit zorgt voor een naadloze, luchtdichte isolatielaag.

Isoleer jouw zoldervloeren

Vloer- of dakisolatie

Aan de andere kant kun je kiezen voor vloerisolatie. Een niet geïsoleerde vloer kan snel zorgen voor warmte verlies. Dat geldt voor vloeren op de begane grond, maar ook voor de zoldervloer. Een goed geïsoleerde zoldervloer betekent dat de warmte van de rest van de woning niet naar zolder verdwijnt, maar ook dat kou niet de zolder binnentrekt. Bovendien vermindert de isolatielaag loopgeluiden en verbetert het de akoestiek van de woning. Van jouw zolder een woonruimte maken in plaats van opslag? Tijd om jouw zolder te isoleren!

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!