Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost spouwmuurisolatie? Geen onbelangrijke vraag als je aan het oriënteren bent naar isolatie opties voor je woning. Het korte antwoord? Spouwmuurisolatie is de isolatie maatregel die je relatief het snelst heb terugverdiend.


Het lange antwoord geven we in deze blog, waar we in gaan op kosten, subsidies en de lange termijn.

Wat is spouwmuurisolatie

In het kort

Simpel gezegd is spouwmuurisolatie het vullen van de spouw met isolatiemateriaal, in ons geval gecertificeerde HR++ parels. Het werkt als een thermofles voor je warme en koele dranken: de ruimte tussen de twee muren houdt warmteoverdracht tegen. Daardoor blijft je huis koeler in de zomer en warmer in de winter. Dat kan de spouw niet realiseren zonder isolatiemateriaal.


25% van de warmte ontsnapt elke winter door de muren in de gemiddelde woning. In de zomer zijn de muren verantwoordelijk voor tot wel 20% van de warmte in huis. Je kunt je vast voorstellen wat een verschil het zal maken als warmte niet meer kan binnenstromen of ontsnappen via de muren!

De voordelen van spouwmuurisolatie

Tel uit die winst

Spouwmuurisolatie heeft een hoger comfort, minder temperatuurschommelingen en minder nood om te stoken of de airco aan te zetten als resultaat. Dat betekent dat je op de korte termijn al profiteert van een comfortabele temperatuur, maar op de lange termijn je investering ook weer terug zult verdienen. Minder stookkosten, minder gas, minder energie en dus ook minder uitgaven én impact op het milieu.

Wat kost spouwmuurisolatie dan?

Spouwmuurisolatie is één van de goedkoopste wijzen voor het isoleren van een woning. Het is snel klaar, gemiddeld in een dag, en vereist nauwelijks tot geen sloopwerk en afwerkingen.


Bij Resco isoleren we de spouwmuur met EPS parels, maar het kan elders ook met materialen als wol en PUR. Wij kiezen voor de parels vanwege de hoge isolatiewaarde, groot vulvermogen en de ecologische waarde. HR++ parels zijn van de hoogste isolatiewaarde als je kijkt naar EPS parels. Bovendien werken de parels vochtregulerend.


Bij spouwmuurisolatie met HR++ parels moet je denken aan 20 tot 25 euro per m². Daar staat een subsidiebedrag van 8 euro per m² tegenover. Wil je meer weten over spouwmuurisolatie?

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!