Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Een frisse uitstraling? Repareer de beschadigde voegen in je buitenmuur.

Woon jij in een ouder huis, heeft je huis recentelijk schade opgelopen of ben je net verhuist en kan je huis wel wat liefde gebruiken? De voorgevel van je huis heeft een grote rol in de uitstraling van je huis. Het repareren van beschadigde voegen in je buitenmuur is dus niet alleen verstandig als we kijken naar de duurzaamheid van je huis, het doet ook veel voor het oog!

Waarom wil je die repareren?

Beschadigde voegen in je buitenmuur

Beschadigd voegwerk is een probleem in twee opzichten. Aan de ene kant ziet een verzorgde, mooi gevoegde gevel er beter uit dan een gevel met beschadigd voegwerk. Aan de andere kant draagt het voegwerk bij aan de levensduur van je buitenmuur. Voegwerk beschermt de muur tegen weersinvloeden, vochtoverlast en dus schade. Dus laat je voegen repareren!


Bij het voegen heb je keuze uit verschillende voegen. De borstelvoeg is de meest gangbare keuze, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld de knipvoeg of platvolle voeg. Over deze verschillende voegen lees je meer op onze pagina over voegen.

Repareer en renoveer jouw buitenmuur

Reinigen, voegen en impregneren

Wil jij jouw buitenmuur weer terugbrengen in originele staat en de levensduur flink verhogen? Ga dan voor het volledige pakket: reiniging, voegen en impregneren na afloop. Voegen doen we bij Resco standaard niet zonder te reinigen, reinigen is namelijk nodig voor het beste resultaat. Impregneren na het drogen van het voegwerk zorgt er vervolgens voor dat het resultaat langere tijd goed blijft.

Neem contact met ons op!

Vragen of een vrijblijvende offerte aanvragen?

Heb je vragen aan ons over het repareren van beschadigde voegen, wil je een offerte aanvragen of kunnen wij je helpen met een ander vraagstuk? Laat het ons weten via de mail of telefonisch, wij helpen je graag!

Misschien staat het antwoord op jouw vraag ertussen!

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je jouw woning impregneren?

De gemiddelde beschermtijd van ons impregneermiddel is 10 jaar. Na deze jaren is het dus verstandig om de woning opnieuw te reinigen en beschermen.

Hoe lang moet ik wachten met impregneren na het voegen?

Bij het renoveren van voegwerk worden voegen eerst uitgehakt en schoongespoeld, waarna de gehele gevel gereinigd wordt. Na het drogen wordt de gevel opnieuw gevoegd. Het duurt vrij lang voordat deze voegen de maximale hardheid bereiken, maar je kunt al eerder je gevel impregneren. Dit kan gemiddeld na 2 weken.

Hoe lang gaat een voeg mee?

Voegen gaan gemiddeld 20 tot 25 jaar mee, maar het kan ook veel langer duren voordat voegwerk toe is aan vernieuwing. Dit is afhankelijk van weersinvloeden, de kant van de gevel (noord, oost, zuid of west), de initiële staat van het voegwerk en of de gevel geïmpregneerd is. Een versleten voeg kan leiden tot problemen zoals schimmel, vorstschade en lekkage. Denk jij dat jouw voegwerk toe is aan renovatie? Controleer of het voegwerk afbrokkelt wanneer je er met een hard voorwerp langs gaat of maak een afspraak met ons!

Hoe beschermen jullie mijn ramen en stoep?

Tijdens het impregneren of coaten van (delen van) jouw woning kan het impregneermiddel druppelen. Daarom beschermen wij de stoep door hier hardboard platen langs te leggen die de druppels opvangen. Ook over de ramen plaatsen wij hardboard platen, zodat de druppels niet op jouw ramen terecht komen.

Hebben jullie iets nodig van mij als bewoner?

Wij nemen tijdens een klus vanzelfsprekend ons eigen gereedschap mee. Wel is het voor ons belangrijk om beschikking te hebben over stroom en een waterkraan met Gardena aansluiting. Wanneer dit aanwezig is kunnen wij ons werk succesvol uitvoeren.