Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Subsidie voor particulieren

Wil jij je woning verduurzamen? Ben je klaar met hoger wordende energierekeningen, terwijl je huis er niet warmer op wordt? Voor woningeigenaren bestaan verschillende manieren om energie te besparen. Één regeling die deze acties makkelijker maakt is de ISDE.


Met deze Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing vraag je subsidie aan op onder andere isolatiemaatregelen. Tel maar uit die winst in combinatie met de kosten die je op de lange termijn terugverdiend door een lagere energierekening!

De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing

Wat houdt het in?

In 2022 is 228 miljoen euro beschikbaar gesteld voor zonneboilers, warmtepompen, aansluitingen op een warmtenet en isolatiemaatregelen. Ben jij woningeigenaar en heb jij minimaal twee isolatiemaatregelen uitgevoerd? Zakelijk of particulier, twijfel niet en vraag de subsidie aan. Het maakt een groot verschil!


De ISDE is geldig tot 2030 en elk jaar komt een nieuw budget beschikbaar. Let op: de subsidie kan alleen aangevraagd worden als dat nog niet eerder gedaan is voor isolatiemaatregelen.

Waar kan ik de ISDE voor inzetten?

De ISDE kan voor onderstaande maatregelen ingezet worden, mits aan de minimale vierkante meter voorwaarden wordt voldaan.


Gevelisolatie: € 38 per m², minimaal 10m²
Spouwmuurisolatie:
€ 8 per m², minimaal 10m²
Dakisolatie:
€ 30 per m², minimaal 20 m²
Zolder/vlieringvloer:
€ 8 per m², minimaal 20 m²
Vloerisolatie:
€ 11 per m², minimaal 20 m²
Bodemisolatie:
€ 6 per m², minimaal 20 m²


Ook voor zonneboilers, windturbines, glas-, kozijnpaneel-, of deurisolatie is deze subsidie inzetbaar.

Het voordeel van de isolatie subsidie

Gemiddeld krijg je 20% van de investering terug na het aanvragen van de subsidie. Aangezien de subsidie wordt vergeven aan de hand van geïsoleerde vierkante meters en de kosten, ontvang je meer subsidie bij het plaatsen van bijvoorbeeld dakisolatie. Tegelijkertijd is de investering groter bij het isoleren van een groter oppervlak.


Hoeveel subsidie ontvang ik voor isolatie van mijn woning?

Ben jij benieuwd hoeveel effect het aanvragen van een subsidie als deze kan hebben? Wij geven een rekenvoorbeeld met een fictief huis.


Voorbeeld tussenwoning 40m² spouw en 50m² vloer: Stel je woont in een tussenwoning met een spouw van 40m² en 50 m² vloeroppervlakte. Als jij nu spouwmuurisolatie en vloerisolatie laat plaatsen, ziet de subsidie er als volgt uit:

Voor de spouwmuurisolatie ontvang je 5 euro per m² subsidie: 40m² x 5 = 200 euro. Voor de vloerisolatie ontvang je 7 euro per vierkante meter subsidie: 50m² x 7 euro = 350 euro.

Je ontvangt dus in totaal €570,- subsidie.

Klaar om te isoleren?

Heb jij isolatiemaatregelen uitgevoerd dit jaar? Vraag dan je subsidie aan! Mocht je hulp nodig hebben bij deze aanvraag of bepaalde vragen hebben, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan voor je klaar.

Ben jij dankzij deze maatregelen om en wil jij de isolatie van je huis onderhanden nemen? Samen verkleinen we je energierekening! Vraag een vrijblijvende offerte aan en we gaan voor je aan de slag.

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!