Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Jouw jaren 30 woning isoleren? Het kan met Resco!

Jouw jaren '30 woning isoleren? Goed idee! Bij het bouwen van gebouwen uit de jaren '30 werd vaak nog geen of maar weinig rekening gehouden met isolatie. Een woning uit deze periode, in originele staat, zal dus in de winters erg koud zijn en in de zomer erg warm. Ben jij van plan je huis uit de jaren 30 te isoleren? Lees deze blog!

Waarom wil je jouw jaren 30 woning isoleren?

Comfortabele temperaturen en lage kosten

Woningen gebouwd in de jaren 30 hebben vaak een karakteristieke stijl met bijzondere details. Prachtig, maar tegelijkertijd hebben deze woning vaak weinig isolatie meegekregen bij de bouw. Dat betekent dat een jaren 30 woning veel kosten met zich mee brengt door hoge energierekeningen. Door jouw huis te isoleren, kun je dus direct besparen op je energierekening en tegelijkertijd genieten van een comfortabeler, consistente temperatuur binnenshuis. Bovendien belast je het milieu minder door minder te hoeven stoken en heb je minder last van tocht. Dat is wat je wil! Toch?

De beste isolatie methoden

Een jaren 30 woning isoleren

Wil jij graag je woning isoleren, maar weet je niet wat de beste methode is? Wij helpen je graag de juiste keuze te maken.


Spouwmuurisolatie - Veel jaren 30 woningen zijn gebouwd met spouwmuur, maar zonder spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is een goede, snelle en effectieve manier om je woning te isoleren, zonder grote verbouwing. Leef in meer comfort en verdien je investering binnen 3 tot 5 jaar weer terug op je energierekening!


Dakisolatie - Ook daken werden in de jaren 30 niet geïsoleerd. Aangezien warmte opstijgt, biedt dakisolatie veel kansen om flink op energiekosten te besparen en meer warmte binnen te houden. Bovendien levert dakisolatie vaak een zolder op die wél comfortabel is om te zijn wat betreft de temperatuur. Een extra leefruimte dus!


Ook vloerisolatie en kruipruimte isolatie kunnen veel verschil maken voor koude voeten en tochtige leefruimtes.

Subsidie op isolatie van woningen

Een kleinere investering, zo weer terug verdiend

Wanneer je minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert, kun je de ISDE regeling aanvragen. Spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie, dakisolatie, glasisolatie en meer maatregelen vallen onder deze regeling. De subsidie bedragen kunnen oplopen tot wel 38 euro per vierkante meter. Zonde om niet aan te vragen dus!

Neem contact met ons op!

Is het ook tijd om jouw huis te isoleren?

Wil jij jouw jaren 30 woning laten isoleren? Neem contact met ons op via de mail of telefonisch en vraag vrijblijvend een offerte aan. Samen kijken we hoe we jouw energierekening laag houden en het optimale uit je huis kunnen halen!

Kunnen wij je helpen?

Veelgestelde vragen beantwoord

Hoe kan ik mijn woning isoleren?

Wanneer je ervoor kiest om jouw woning te isoleren heb je veel verschillende opties. Op deze pagina vertellen wij over de verschillende mogelijkheden en de voordelen ervan.

Kan ik achteraf subsidie aanvragen?

Een aanvraag voor subsidie dient binnen 12 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel aangevraagd te worden en dient na 1 juli 2020 uitgevoerd te zijn.

Kan ik subsidie aanvragen voor het isoleren van mijn woning?

Ja dat kan! Wanneer je voor jouw woning minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert kun je de ISDE regeling aanvragen. Meer hierover vind je op onze pagina over subsidie aanvragen.

Hoe isoleer ik een oud huis?

Dat hangt ervanaf hoe oud het huis is. Een goede manier om je huis efficiënt te isoleren is middels spouwmuurisolatie. Huizen die voor 1920 zijn gebouwd beschikken echter niet over een spouw, dus in dit geval is het verstandig om naar andere mogelijkheden te kijken. Wij denken hierover graag met je mee!

Hoe beschermen jullie mijn ramen en stoep?

Tijdens het impregneren of coaten van (delen van) jouw woning kan het impregneermiddel druppelen. Daarom beschermen wij de stoep door hier hardboard platen langs te leggen die de druppels opvangen. Ook over de ramen plaatsen wij hardboard platen, zodat de druppels niet op jouw ramen terecht komen.

Kan ik erbij zijn wanneer jullie aan het werk zijn?

In de meeste gevallen is dat geen probleem. Sterker nog, dit vinden wij dit juist fijn! Als jij thuis bent kunnen wij snel en gemakkelijk zaken overleggen en bijzonderheden bespreken die wij tegenkomen tijdens het werk. Op die manier is de klus beter en sneller geklaard!