Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Hoe lang gaat voegwerk mee? Alles dat je wil weten over voegwerk

Goed voegwerk is van belang om jouw muren stevig te houden en om de werking van het weer op jouw huis tegen te houden. Natuurlijk draagt goed voegwerk ook bij aan de uitstraling van jouw woning. Maar wanneer is het voegwerk van je woning niet goed meer, wanneer moet het vervangen worden en hoe kom je hierachter? Lastige vragen, want als woningeigenaar ben je vaak geen expert op dit gebied. Daarom geven wij nu antwoord op de vraag: Hoe lang gaat mijn voegwerk mee?

Wanneer moet ik mijn voegwerk vervangen?

Voegen is specialistisch werk. Wordt voegwerk niet goed uitgevoerd, dan zal het een aanzienlijk kortere levensduur hebben. Ook de kant van de gevel ten opzichte van de zon en windrichtingen kan de levensduur van voegwerk negatief beïnvloeden en het ene type voeg gaat nu eenmaal langer mee dan het andere.


De Noordgevel is vaak het eerst toe aan een schoonmaakbeurt of reparaties. Hoewel er veel verschillende variabelen komen kijken bij de levensduur van voegwerk, kun je over het algemeen de volgende leidraad aanhouden:

  • Gaat het om de noordgevel, dan moet deze elke 15 tot 25 jaar schoongemaakt worden. Om de 20 tot 30 jaar is het goed om reparaties en eventuele vervangingen uit te voeren.
  • Gaat het om de andere gevels, dan kun je iets langer wachten met het schoonmaken van de gevel. Om de 30 tot 40 jaar is het goed om reparaties en eventuele vervangingen uit te voeren.

Zo test je jouw voegwerk

Tijd om jouw voegen te repareren?

Schraap met een schroevendraaier of ander hard voorwerp door de voeg van je buitenmuur. Komt er zand vanaf of zitten er stukjes los? Dan is het verstandig om een specialist in de schakelen. Deze loszittende stukken voeg kunnen leiden tot lekkages en vriesschade. Tijd om in actie te komen dus.

Hieronder lees je wat er gaat gebeuren wanneer je een specialist in hebt geschakeld.

Stap voor stap voegwerk repareren

Jouw gevel repareren

Bij het herstellen van het voegwerk van je buitenmuur is het belangrijk om te beginnen met een schone lei. Na de schone lei kunnen we verder bouwen aan jouw gevel. Dat gaat als volgt!

  1. We beginnen met het uitslijpen of uithakken van het oude voegwerk;
  2. Daarna wordt de hele gevel gereinigd zodat we een schoon, stofvrij werkvlak hebben;
  3. Is de muur eenmaal schoon en droog, dan is het tijd om voegmortel aan te brengen. Welke voeg we gebruiken hangt af van de steensoort, gevel en jouw voorkeur;
  4. We laten het voegwerk weer drogen;
  5. Nu kunnen we een beschermende laag van impregneermiddel aanbrengen om de levensduur van jouw gevel nog langer te maken;

Als al deze stappen doorlopen zijn ziet jouw gevel er weer fris uit en kan de gevel er weer decennia tegenaan! Hoe lang gaat jouw voegwerk nog mee? Neem contact met ons op bij vragen of vraag direct een offerte aan hieronder!

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!