Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Laat jouw binnenmuren isoleren

Is buitenmuurisolatie geen optie voor jouw woning, bijvoorbeeld vanwege de historische waarde van je gevel die onaangetast moet blijven of doordat de grenzen van jouw woning vastliggen, dan kun je jouw binnenmuren laten isoleren. De muren zijn verantwoordelijk voor 25% van het warmteverlies in een woning, dus elke vorm van isolatie in en om de muren is een goed idee. Is binnenmuurisolatie de oplossing voor jou? Laat je hier informeren.

Binnenshuis laten isoleren

Een woning met goed geïsoleerde buitenmuren houdt warmte beter vast en draagt bij aan een comfortabele, energiezuinige woning. Één van de snelste, makkelijkste en goedkoopste manieren om je huis te isoleren is spouwmuurisolatie. Dit is echter niet voor iedereen een oplossing, of het nu vanwege het budget is of omdat er geen spouw aanwezig is. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat isolatie in of om de muren geen optie is, in tegendeel!


De voordelen van binnenmuur isolatie op een rij:

  • Koele zomers en warme winters binnen;
  • Een lagere energierekening;
  • Een hogere waarde van je woning;
  • Minder geluidsoverlast.

Binnenmuur isolatie laten plaatsen

Voorzetwand en isolatieplaten

Bij binnenmuur isolatie bestaat verschil in het isoleren van muren tussen kamers en muren grenzend aan de buitenomgeving. Bij een rijtjeswoning zou het in dit laatste geval dus om de voor- en achterzijde van het huis gaan. Vaak wordt deze vorm van isolatie toegepast wanneer sprake is van een enkelsteenmuur of bijvoorbeeld extra isolatie van de spouwmuur nodig is. Er kan dan een voorzetwand of isolatieplaten worden geplaatst. Hoewel dit geen ingrijpende maatregel is, betekent het wel dat de kamer een paar centimeter kleiner wordt en bovendien dat de muur opnieuw behangen, geschilderd of behandeld moet worden.


Ook wanneer een muur zich bevindt tussen een verwarmde en een onverwarmde ruimte zoals een garage kan een binnenmuur geïsoleerd worden om warmteverlies en geluidsoverlast te voorkomen. Het isolatiemateriaal dat hiervoor gebruikt wordt verschilt en is bovendien afhankelijk van het doel (warmte binnen houden of geluid buiten houden).


Belangrijke punten bij het isoleren van de binnenmuur:

  • Bestaande vochtproblemen moeten eerst opgelost worden;
  • Voldoende ventilatie en het vermijden van luchtlekken is belangrijk;
  • Houd rekening met aanpassingen aan de leefruimte;

Kunnen we jou helpen bij het isoleren van je binnenmuren? Laat het ons weten! Vraag hieronder een vrijblijvende en gratis offerte aan, dan kijken wij wat we voor je kunnen doen.

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

Wij beantwoorden je vragen graag

Veelgestelde vragen

Kan ik subsidie aanvragen voor het isoleren van mijn woning?

Ja dat kan! Wanneer je voor jouw woning minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert kun je de ISDE regeling aanvragen. Meer hierover vind je op onze pagina over subsidie aanvragen.

Kan ik erbij zijn wanneer jullie mijn woning isoleren?

Ja, dat kan zeker en is vaak zelfs gemakkelijker voor ons. Wanneer jij thuis bent kunnen wij namelijk eventuele bijzonderheden die tijdens het werk naar boven komen gemakkelijk bespreken.

De uitzondering hierop is wanneer pur isolatie gebruikt wordt. Hierbij mag je tot twee uur na het isoleren niet in de woning aanwezig zijn.

Hebben jullie iets nodig van mij als bewoner?

Wij nemen tijdens een klus vanzelfsprekend ons eigen gereedschap mee. Wel is het voor ons belangrijk om beschikking te hebben over stroom en een waterkraan met Gardena aansluiting. Wanneer dit aanwezig is kunnen wij ons werk succesvol uitvoeren.