Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Binnenmuur isoleren

Is buitenmuur isolatie geen optie voor jouw woning, bijvoorbeeld vanwege de historische waarde van je gevel die onaangetast moet blijven of doordat de grenzen van jouw woning vastliggen, dan biedt binnenmuur isolatie een oplossing. De muren zijn verantwoordelijk voor 25% van het warmteverlies in een woning, wat elke vorm van isolatie in en om de muren een goed idee is. Is binnenmuur isolatie de oplossing voor jou? Laat je hier informeren.

Binnenshuis isoleren

Een woning met goed geïsoleerde buitenmuren houdt warmte beter vast en draagt bij aan een comfortabele, energiezuinige woning. Één van de snelste, makkelijkste en goedkoopste manieren om je huis te isoleren is spouwmuurisolatie. Dit is echter niet voor iedereen een oplossing, of het nu vanwege het budget is of omdat er geen spouw aanwezig is. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat isolatie in of om de muren geen optie is, in tegendeel!

Voorzetwand en isolatieplaten

Binnenmuur isolatie plaatsen

Bij binnenmuur isolatie bestaat verschil in het isoleren van muren tussen kamers en muren grenzend aan de buitenomgeving. Bij een rijtjeswoning zou het in dit laatste geval dus om de voor- en achterzijde van het huis gaan. Vaak wordt deze vorm van isolatie toegepast wanneer sprake is van een enkelsteenmuur of bijvoorbeeld extra isolatie van de spouwmuur nodig is. Er kan dan een voorzetwand of isolatieplaten worden geplaatst. Hoewel dit geen ingrijpende maatregel is, betekent het wel dat de kamer een paar centimeter kleiner wordt en bovendien dat de muur opnieuw behangen, geschilderd of behandeld moet worden.


Ook wanneer een muur zich bevindt tussen een verwarmde en een onverwarmde ruimte zoals een garage kan een binnenmuur geïsoleerd worden om warmteverlies en geluidsoverlast te voorkomen. Het isolatiemateriaal dat hiervoor gebruikt wordt verschilt en is bovendien afhankelijk van het doel (warmte binnen houden of geluid buiten houden).


Belangrijke punten bij het isoleren van de binnenmuur:

  • Bestaande vochtproblemen moeten eerst opgelost worden;
  • Voldoende ventilatie en het vermijden van luchtlekken is belangrijk;
  • Houd rekening met aanpassingen aan de leefruimte;
Gratis jouw offerte aanvragen.

Binnen 24 uur reactie.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!