Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Gevelisolatie aan de buitenkant laten aanbrengen

Beschikt jouw woning niet over een spouw? Dan is spouwmuurisolatie geen optie. Gelukkig kan de gevel van jouw huis ook op twee andere manieren geïsoleerd worden, namelijk door het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenkant van de gevel. Een investering die zich via een lagere energierekening terugverdient en bovendien de waarde van je huis doet stijgen. Meer over gevelisolatie aan de buitenkant is hieronder te vinden.

Gevelisolatie aan de buitenkant

Wat is het voordeel?

Spouwmuurisolatie is de go-to isolatie vorm voor veel huiseigenaren. Het is goedkoop, snel en zeer efficiënt, maar kan tegelijkertijd enkel aangebracht worden bij huizen met een spouw. Huizen zonder spouw moeten op een andere wijze geïsoleerd worden. Gevelisolatie, ook wel buitenmuurisolatie genoemd, is een vorm die ingrijpender is dan spouwmuurisolatie, maar zeker dezelfde en andere voordelen biedt. Zo kan bij buitenmuur isolatie de dikte van de isolatielaag bepaald worden. In een spouwmuur is de isolatielaag maximaal 7 centimeter dik, maar door de laag dikker te maken verhoogt de isolatiewaarde van de isolatielaag aanzienlijk.


Bij gevelisolatie wordt aan de buitenkant van het huis een nieuwe isolatielaag als het ware tegen het huis 'aangeplakt'. De isolatielaag wordt vervolgens afgewerkt met nieuwe bekleding zodat jij en je buren niet tegen het isolatiemateriaal aan hoeven te kijken en je huis er bovendien weer als nieuw uitziet. Deze vorm van isolatie kan zowel bij nieuwe woningen als bij bestaande woningen worden toegepast, maar wordt vaak ingezet wanneer men toe is aan een nieuwe of andere gevel. Er wordt dan op twee manieren gebruik gemaakt van gevelisolatie: als nieuw uiterlijk voor het huis en als isolatie. Jouw gevel laten isoleren?

Zo werkt het

Gevelisolatie aan de buitenkant laten aanbrengen

Ongeveer 25% van de warmte binnen een huis gaat verloren via de muren. Dat betekent dat een huis zonder gevelisolatie veel warmte verliest. Door de buitenmuren van je woning te isoleren kun je wel 800 euro per jaar besparen op je energierekening, goed dus om je eens over in te lezen.

Vanwege de regels verbonden aan het aanpassen van gevels is deze vorm van isolatie niet voor elk huis een optie. Is het voor jou wel een mogelijkheid? Dit zijn de voordelen van muurisolatie aan de buitenkant van je woning:

  • Lagere energiekosten dankzij een hoge isolatiewaarde;
  • Geen koudebruggen dankzij een naadloze applicatie;
  • Een hogere mate van comfort binnen de woning;
  • Geen ruimteverlies binnenhuis zoals bij binnenisolatie
  • Toekomst en weerbestendige woning;
  • Waardestijging van de woning door nieuwe buitenmuur en isolatie.

Al deze voordelen samen geven aan dat de afwezigheid van een spouwmuur niet de enige reden hoeft te zijn om te kiezen voor buitenisolatie. Het is zelfs een perfecte keuze wanneer gedacht wordt aan reparatie of renovatie werkzaamheden. Bovendien kan deze vorm van isolatie gecombineerd worden met andere vormen, waaronder spouwmuurisolatie.

Kunnen we jou helpen stappen te zetten naar een comfortabeler thuis en een lagere energierekening? Laat het ons weten, vraag hieronder een offerte aan. Vrijblijvend én gratis!

Binnen 24 uur reactie.

Gratis jouw offerte aanvragen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. En wij reageren binnen 24 uur!

Vragen? Wij beantwoorden ze graag

Veelgestelde vragen

Hoe isoleer ik een oud huis?

Dat hangt ervanaf hoe oud het huis is. Een goede manier om je huis efficiënt te isoleren is middels spouwmuurisolatie. Huizen die voor 1920 zijn gebouwd beschikken echter niet over een spouw, dus in dit geval is het verstandig om naar andere mogelijkheden te kijken. Wij denken hierover graag met je mee!

Kan ik erbij zijn wanneer jullie mijn woning isoleren?

Ja, dat kan zeker en is vaak zelfs gemakkelijker voor ons. Wanneer jij thuis bent kunnen wij namelijk eventuele bijzonderheden die tijdens het werk naar boven komen gemakkelijk bespreken.

De uitzondering hierop is wanneer pur isolatie gebruikt wordt. Hierbij mag je tot twee uur na het isoleren niet in de woning aanwezig zijn.

Hebben jullie iets nodig van mij als bewoner?

Wij nemen tijdens een klus vanzelfsprekend ons eigen gereedschap mee. Wel is het voor ons belangrijk om beschikking te hebben over stroom en een waterkraan met Gardena aansluiting. Wanneer dit aanwezig is kunnen wij ons werk succesvol uitvoeren.